№ 13 (24216)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Квiтень 2019 16:20

Хацкевич: "Динамо" стало сильнішим

Головний тренер київського футбольного клубу «Динамо» Олександр Хацкевич оцінив гру своїх підопічних в єврокубкових матчах.
Олександр Хацкевич в інтерв’ю Ua-football, зокрема, зазначив, що команда стала сильнішою після нинішньої європейської кампанії.
«Як би нас не критикували ЗМІ, телебачення, експерти, після матчів із «Челсі», я точно знаю, ми стали сильнішими після цієї європейської кампанії.

Published in Футбол

Між­на­род­ний ки­їв­ський на­пів­ма­ра­фон 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2019 ро­ку збе­ре ре­корд­ну кіль­кість учас­ни­ків.

13 тисяч бігунів із 52 країн світу візьмуть участь цього року в Міжнародному київському напівмарафоні 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon, який уперше проходитиме в оновленому дводенному форматі — 6-го та 7 квітня. Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.

Ризик виникнення діабету 2-го типу та зменшення симптомів й ознак високого рівня цукру в крові можна знизити вживанням цього дешевого овочу. Йдеться про свіжий горох або зелений горошок. Усього 30 г овочу досить для щоденного раціону, щоб уникнути підвищення рівня цукру в крові.
Справа в тому, що без достатньої кількості інсуліну організм щосили намагається перетворити цукор у крові на корисну енергію.

Дослідники проаналізували дані, зібрані в процесі національного анкетування про стан здоров’я — серії щорічних опитувань, в яких людям зі Сполучених Штатів Америки пропонується надати інформацію про своє здоров’я і спосіб життя.
Перший автор Мін Чжао та його колеги вивчили інформацію, зібрану у 1997–2008 роках серед майже 90 тисяч дорослих у США у віці від 40 до 85 років.

Згідно з новими дослідженнями, проведеними в Японії, кава може уповільнити або навіть зупинити ріст раку простати. Виявлено, що ацетат кахвеола і з’єднання кафестола в складі кави інгібують ріст пухлин у клітинах, стійких до протиракових препаратів.
Японські вчені під час пілотного дослідження вивчали ріст пухлин у клітинах гризунів: спочатку вони перевірили шість з’єднань у каві і випробували їх на клітинах раку простати у чаші, а пізніше — у гризунів.

П'ятниця, 05 Квiтень 2019 13:54

Стережіться кліщів

Вес­на — пре­крас­на по­ра ро­ку, при­ро­да про­бу­джує­ть­ся від зи­мо­вої спляч­ки, зе­ле­на тра­вич­ка, кві­ту­чий бу­зок, спів­ають пташ­ки, со­неч­ко гріє...
Але не вар­то так роз­слаб­ля­ти­ся, слід пам’­ята­ти, що вес­на — це не тіль­ки час про­бу­джен­ня «чу­до­вої» при­ро­ди, але й па­ра­зи­тів, осо­бли­во це сто­сує­ть­ся клі­щів.
Як убе­рег­ти­ся від цієї на­пас­ті, ми по­про­си­ли роз­по­віс­ти фа­хів­ця — лі­ка­ря-ін­фек­ціо­ніс­та Ми­хай­ла Ва­си­льо­ви­ча ГОР­ПЕН­КА.

Ця стат­тя — про справж­ньо­го ча­ро­дія сло­ва, який від­дав пі­сен­ній твор­чо­сті дов­гі ро­ки сво­го жит­тя. Мов­лю про по­ета-піс­ня­ра, яко­го став­лю в пер­ші ла­ви цьо­го не­лег­ко­го різ­но­ви­ду лі­те­ра­ту­ри й мис­тец­тва, — до­сто­слав­но­го Ва­ди­ма Дмит­ро­ви­ча Кри­щен­ка.
Цих квіт­не­вих днів йо­му ви­пов­нює­ть­ся ві­сім­де­сят чо­ти­ри, та він на­че не від­чу­ває їх­ньо­го ван­та­жу, що­день ме­ре­жить ря­до­чок за ря­доч­ком, з яких від­тво­рюю­ть­ся но­ві піс­ні.

Published in Вітальня

На книжковій виставці-ярмарку Leipziger Buchmesse, що проходив у Лейпцигу (Німеччина), Україна була представлена гідно.
У рамках форуму «Видавництву Старого Лева» з книгою «Я так бачу» творчої майстерні «Аґрафка» була вручена бронзова премія престижного конкурсу за найкрасивішу книжку у світі Best Book Design from All Over the World. За призи конкурсу боролися майже 600 видавництв із 32 країн.

Published in Культура

У сто­ли­ці на ро­зі Ан­дрі­їв­сько­го узво­зу та Бо­ри­че­во­го То­ку від­кри­ли пам’­ят­ник ви­дат­но­му ки­яни­ну — ес­трад­но­му ви­ко­нав­цю, ком­по­зи­то­ру та кі­но­ак­то­ру по­чат­ку XX сто­літ­тя Олек­сан­дро­ві Вер­тин­сько­му.

Захід приурочено до 130-річчя від дня народження артиста, а ініціатором установлення пам’ятника виступив колекціонер Олександр Брей.
«Сьогодні збулася мрія багатьох киян, і моя особиста. Тому що нарешті місто отримало пам’ятник легендарному співаку, який прославив Україну на весь світ», — зазначив Брей.

Published in Культура
П'ятниця, 05 Квiтень 2019 13:29

Мавка і верба

У На­ціо­наль­но­му ака­де­міч­но­му дра­ма­тич­но­му те­ат­рі ім. Іва­на Фран­ка, який зов­сім ско­ро від­свят­кує своє сто­річ­чя, не­що­дав­но звер­ну­ли­ся до ук­ра­їн­ської кла­си­ки.
Сер­гій Мас­ло­бой­щи­ков по­ста­вив ви­ста­ву VERBA за мо­ти­ва­ми дра­ми-фе­єрії Ле­сі Укра­їн­ки «Лі­со­ва піс­ня». Це вже не пер­ше звер­нен­ня фран­ків­ців до ві­до­мо­го тво­ру.

Вперше постановку «Лісової пісні» тут здійснив один із засновників театру Євген Коханенко 1921 року. Художник — Матвій Драк. В ролі Мавки виступила Феодосія Барвінська. Поновлення вистави відбулося 1922 року.

Published in Культура
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».