Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Квiтень 2019 13:39

Українська книга у Лейпцигу отримала премію за "найкращий у світі дизайн"

Rate this item
(0 votes)

На книжковій виставці-ярмарку Leipziger Buchmesse, що проходив у Лейпцигу (Німеччина), Україна була представлена гідно.
У рамках форуму «Видавництву Старого Лева» з книгою «Я так бачу» творчої майстерні «Аґрафка» була вручена бронзова премія престижного конкурсу за найкрасивішу книжку у світі Best Book Design from All Over the World. За призи конкурсу боролися майже 600 видавництв із 32 країн.

Незважаючи на те що національного павільйону на цій виставці Україна не мала, наші видавництва й автори, як кажуть, були на слуху — завдяки Міжнародній літературній корпорації MeridianCzernowitz, яка брала участь у Лейпцизькому ярмарку вже восьмий раз. Виставка проходила з 21-го по 24 березня. Участь у ній узяли 2635 експонентів із 46 країн.
Історія Лейпцизького книжкового ярмарку бере початок у XVII столітті. Сьогодні це — друга за значенням після Франкфуртської подібна виставка. Організатори Leipziger Buchmesse стверджують, що захід є виставкою авторів і читачів, тоді як Франкфуртська — виставкою видавництв.

Оль­га ТА­НА­СІЙ­ЧУК, Укр­ін­форм

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».