№ 39 (24242)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

На початку місяця два благодійних фонди — Parimatch Foundation і Shakhtar Social — запустили проекти, в рамках яких можливість займатися футболом отримали діти з інвалідністю. В рамках роботи ініціатив «Так, я можу» і «Давай, грай!» інклюзивні тренування для дітей проходитимуть у чотирьох містах: Харкові, Києві, Полтаві та Львові.

У кожному з них функціонуватимуть дві групи по 15 дітей із ментальними та фізичними вадами розвитку. До того ж якщо для Києва і Харкова групи за підтримки Parimatch Foundation стали додатковими, то у Львові і Полтаві вперше запустять заняття з футболу для дітей з інвалідністю. Загалом у рамках благодійних програм можливість займатися футболом вже отримали 3500 дітей.

Суперником екс-абсолютного чемпіона світу у важкій вазі українського боксера Олександра Усика в його дебюті в суперважкій вазі офіційно став 38-річний американець Чазз Візерспун.
Про це повідомив сопромоутер українського боксера Едді Хірн на своїй сторінці у Twitter.
Поєдинок Усик — Візерспун, як і планувалося, відбудеться 12 жовтня в Чикаго (США) на Wintrust Arena.

Published in Бокс

Сьогодні, 11 жовтня, збірна України зіграє у Харкові матч відбору Євро-2020 проти Литви.
Перед відкритим тренуванням на стадіоні «Металіст» головний тренер нашої команди Андрій Шевченко провів прес-конференцію, на якій розповів про готовність своїх підопічних до поєдинку, повідомляє Укрінформ.
«Команда готова до матчу. Єдине — у Миколенка є мікротравма. Він зробив обстеження, і ми визначимо, наскільки є серйозним це пошкодження. Кілька днів він не тренуватиметься. В іншому — все в порядку. Одне тренування, завтра — вже два. Потім — передігрова підготовка.

Published in Футбол

Проведені клінічні випробування показали, що вітамін D й омега-3 жирні кислоти допомагають захистити від смертності від раку та інфаркту міокарда.

Хоча результати на сьогоднішній день були неоднозначними, але вони демонструють надію на деякі властивості, підтверджені оновленим метааналізом. Останні з них були представлені на щорічних зборах Північноамериканського товариства NAMS у Чикаго.

Хоча до першого снігу й справжнього морозу ще далеченько, втім, навіть осінь здатна завдати клопоту. Йдеться про так звану алергію на холод.
Про те, що це таке, як уберегтися і що робити, якщо ваш організм із незадоволенням відреагував на морози та снігові хуртовини, ми розпитали фахівця — лікаря-дерматолога Галину Федорівну ВАЦКО.

У жовтні виповнюється 40 років Національному академічному духовому оркестру України. За цей час він став одним із найпопулярніших творчих колективів країни.
В чому ж секрет популярності оркестру? Про це наша розмова з генеральним директором колективу, заслуженим працівником культури України Олександром Піроженком.

— Чому, на Вашу думку, духова музика вже не перше століття має таку популярність?
— Сам жанр духової музики наближений до людини. Раніше з цією музикою зустрічали народження дитини. З нею проводять людину в останню путь. Духова музика супроводжує нас усе життя. Її назва походить від слова «дух». А дух — це життя і бажання людини.

Published in Вітальня

Жоден український гетьман і отаман не здобув стільки перемог над кримськотатарськими і турецькими ордами, як кошовий Іван Сірко. Головною метою свого життя він називав визволення співвітчизників із полону Османської Порти та Кримського ханства.

Де й коли він народився? Історія не дає достеменної відповіді на це запитання: за однією з версій, Іванко з’явився на світ Божий на Слобожанщині, за іншою — на Поділлі. Між 1605–1610 роками.
Радянська історіографія стверджувала, що він походив із селян, «невдоволених пануванням польської шляхти». Але у своїх листах королі Речі Посполитої називали його «уродзоном», тобто шляхтичем. Утім, незважаючи на своє походження, Сірко все своє життя присвятив боротьбі за українців.

П'ятниця, 11 Жовтень 2019 13:48

Легенді української сцени – 165 років

Цього року виповнюються дві вікопомні дати, пов’язані з геніальною українською актрисою Марією Заньковецькою: 165 років — від дня народження і 85-і роковини — від дня смерті. Пам’ятні заходи на честь славетної зірки вітчизняної театральної сцени збіглися з урочистостями з нагоди 100-річчя Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка.

На його Камерній сцені в рамках Міжнародного театрального фестивалю «Марія» впродовж тижня проходила низка безкоштовних заходів: від науково-мистецької конференції, круглого стола, кількох виставок — до двох десятків спектаклів, літературних читань та концертів митців із різних куточків України та з-за кордону.

Published in Особистість

Верховна Рада 11 вересня в першому читанні, а 20-го в другому та в цілому 272 голосами народних депутатів проголосувала за законопроект № 1059 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні».
У пояснювальній записці необхідність схвалення такого документа обумовлюється потребою «поліпшити інвестиційний клімат у країни за окремими напрямами, обраними внаслідок комплексної оцінки відповідності законодавства України кращим світовим практикам, описаним Групою Світового банку в методології рейтингу Doing Business».

Published in Точка зору

Колектив найбільшого у вітчизняній авіабудівній галузі державного підприємства «Антонов» відзначає 60-річчя першого польоту турбогвинтового пасажирського літака «Ан-24», створеного наприкінці 50-х років ХХ століття в Києві у КБ, очолюваному видатним авіаконструктором Олегом Костянтиновичем Антоновим. Той перший політ першого «Ан-24» відбувся 20 жовтня 1959-го.

Після завершення Другої світової війни у Радянському Союзі повітряні пасажирські перевезення в другій половині 40-х і у 50-х роках ХХ століття на авіалініях середньої протяжності (міжобласних та деяких інших) здійснювалися за допомогою старих (не стільки за віком, скільки за їхнім технічним рівнем) літаків.

Published in Техніка
Сторiнка 1 iз 2

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».