№ 19 (24169)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Перший учасник вирішального матчу найпрестижнішого клубного єврокубкового турніру сезону2017/18 визначився 1 травня у Мадриді.
Втретє поспіль у фіналі Ліги чемпіонів УЄФА зіграють чинні володарі титулу футболісти мадридського «Реала», які за сумою двох матчів залишили за бортом турніру мюнхенську «Баварію».
«Вершкові» після виїзної перемоги на «Альянц Арені» у Мюнхені з рахунком 2:1 у повторному поєдинку у рідних стінах двічі обмінялися голами з баварцями — 2:2 — і за сумою двох матчів (4:3) пробились у фінал Ліги чемпіонів.

Published in Футбол

Наприкінці минулого тижня в спортивній столиці Литви закінчився чемпіонат світу з хокею у дивізіоні ІВ.

Збірна України зіграла в ньому нерівно: почавши з упевненої перемоги, продовжила двома прикрими поразками. Але опинившись перед загрозою вильоту, відразу ж змогла відібрати очки у фаворитів турніру — збірної Литви. І тут, здавалося б, спіймавши свою гру, зовсім безнадійно програла останній матч.
Докладно розбиратися в перспективах українського хокею та української збірної потрібно в спокійній обстановці, після аналізу її гри й поточного стану. А зараз — гарячі нотатки про щойно завершений турнір.

Published in Хоккей

У більшості людей, які проводять тривалий час, дивлячись на екран комп’ютера, телефону або планшета, може виникнути напруга очей. Фахівці рекомендують використовувати правило 20-20-20, яке здатне запобігти цій проблемі.
Правило говорить, що кожні 20 хвилин, які людина проводить за комп’ютером, вона має перериватись і протягом 20 секунд фокусувати свій погляд на предметі, що перебуває на відстані 20 футів від неї.

Експерти відносять до небезпечних випадків падіння літніх людей. За статистикою, вони є причиною складних травм, особливо переломів шийки стегна, і смертей.
У 2014 році одна особа з трьох віком понад 65 років повідомила про падіння. Тим часом падіння були пов’язані з 33 тисячами смертей.
У зв’язку з цим науковці вважають, що запобігти такій ситуації можливо за допомогою регулярних вправ, які зменшують імовірність падінь і травм, пов’язаних із ними.

П'ятниця, 04 Травень 2018 12:43

Алергія на амброзію: як боротися?

Алергія на амброзію є однією з найпоширеніших. Пилок, потрапляючи в організм людини, провокує безліч неприємних симптомів.
Алергія на амброзію найчастіше проявляється у вигляді нежиті, чхання, свербіння і набряку очей, свербіння у носі і горлі, безсоння. Тільки в одній рослині міститься близько 1 млрд зерен пилку, кожна з яких дає нову рослину. Тому алергія, викликана амброзією, є дуже поширеним видом.

П'ятниця, 04 Травень 2018 12:31

Чим лікувати синці, забої й гематоми

Прийшла тепла пора. Почалися виходи й виїзди на природу, дехто вивів із комірчини велосипед, хтось ладить кросівки, аби бігти довкола рідного мікрорайону чи до сусіднього села на побачення...
Одне слово, ожили майже всі громадяни, але ж, ведучи активний спосіб життя, неможливо повністю виключити отримання травм. При зіткненні з будь-яким твердим, тупим предметом відбувається забій м’яких тканин і може з’явитися гематома, лікування якої вимагає розумного підходу.
У більшості випадків травми не настільки сильні, щоб звертатися з ними до лікарні.
Однак навіть удома важливо розуміти, як правильно проводити лікування гематом і синців. За порадами ми звернулися до фахівця — Ореста ЛОМНИЦЬКОГО, доцента, кандидата медичних наук.

В українців були свої рахунки до радянської влади. Адже вона принесла їм чимало горя і сліз. Чого варті лише голодомори, які забрали життя мільйонів українців! А виселення до Сибіру, на Колиму так званих куркулів, інших «ворогів народу», які там і загинули?

Та, незважаючи на подібні «експерименти», наші батьки й діди піднялися на боротьбу з фашистами: з перших днів війни понад 2 мільйони жителів України вступило в загони народного ополчення та винищувальні батальйони, які боролися з ворожими диверсантами.

Published in Пам'ять
П'ятниця, 04 Травень 2018 12:27

Ці хлопці уміли воювати

9 ТРАВНЯ — ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ

У роки Другої світової війни українці воювали в арміях багатьох країн світу, протистоячи спільному ворогу — гітлерівській Німеччині та її союзникам.

За часів колишнього Радянського Союзу цей факт усіляко замовчувався: вважалося, що представники народів, які населяли імперію, могли перебувати лише в її війську. На тих же, хто опинявся в збройних силах третіх країн, влада дивилася з підозрою.
— Доля закинула мене до лав американської армії, — розповідав автору цих рядків Михайло Дорошук, який по закінченні Другої світової все ж повернувся до СРСР.

Published in Пам'ять

Теми нових книг — суперпрогнозування, поведінкова економіка, мистецтво і наука передбачення, нестандартний підхід до проблем...
Видавництво «Наш формат» дбає про підвищення інтелектуального рівня своїх читачів, тому до топової п’ятірки книжкових новинок квітня вони віднесли книги, які суттєво допоможуть кожному з нас у самовдосконаленні та саморозвитку.
Зокрема, видавці радять українським читачам книгу американського підприємця, засновника компанії Infinity Squared Media LLC Марка Менсона «Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем».

Published in Культура
П'ятниця, 04 Травень 2018 12:01

Україна без довгобудів

ТА­КА ПРАК­ТИ­КА ВЖЕ СКО­РО МО­ЖЕ СТА­ТИ РЕ­АЛЬ­НІС­ТЮ

З деяких пір в Україні охочі придбати нерухомість на первинному ринку почали ретельніше підходити до вибору забудовника та використовувати наявні механізми мінімізації ризиків, пов’язаних з інвестуванням у житлове будівництво.
Фахівці визнають: вітчизняний будівельний ринок стає цивілізованішим та починає працювати за загальноприйнятими у світовій практиці правилами. Недобросовісних забудовників із цього ринку просто витісняють.
Держава на законодавчому рівні подбала про таку систему безпеки. Зокрема, вона впровадила фонди фінансування будівництва (ФФБ), які стали важливими посередниками між забудовниками та покупцями квадратних метрів.
Про функції та призначення ФФБ розмовляємо з президентом Асоціації «Об’єднання фінансових установ» Дмитром КРАВЧЕНКОМ.

Published in Точка зору
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».