№ 33 (24183)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 17 Серпень 2018 17:33

Важка перемога "Динамо"

«Динамо» обіграло в матчі-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів «Славію» 2:0 і вийшло у вирішальну стадію відбору ЛЧ. Голи Вербича і Бесєдіна (так, це нарешті сталося!) стали ключовими моментами в поєдинку.
Перший гол додав команді Олександра Хацкевича впевненості, а другий — розвернув гру у потрібному нам напрямку.

Published in Футбол
П'ятниця, 17 Серпень 2018 17:31

Кілька фактів про Наталію Прищепу

В українській легкій атлетиці зміна поколінь. На перший план виходять учорашні юніори, серед яких голосніше за всіх про себе заявила 23-річна бігунка з Рівного Наталія Прищепа.
На чемпіонаті Європи в Берліні вона захистила титул чемпіонки на традиційно складній дистанції 800 метрів. Укрінформ зібрав усе, що потрібно знати про нашу чемпіонку.

Лише 10 хвилин швидкої ходьби на день можуть урятувати людину від хвороби серця і навіть передчасної смерті. На переконання вчених Університету Брістоля, вона на 6% скорочує ризик серцевих захворювань, особливо після 60 років.
Дослідники наводять аргумент, що навіть невеликий сплеск помірносильної активності знизив біомаркери в крові, що вказують на запалення, згустки крові і холестерин, які винні у ризиках серцевосудинних захворювань.

Новинка сподобається тим, хто хоче позбутися від ненависних зайвих кілограмів. Це — винайдений бірмінгемськими вченими засіб у вигляді спрея в ніс, який пригнічує апетит. До його складу входить інсулін.
За словами авторів винаходу, ці гормони у пляшечці допоможуть досягти стрункості.
За результатами тестування засобу регулярне розпилювання невеликих доз у ніздрі має такий ефект і може викликати значну втрату ваги.

П'ятниця, 17 Серпень 2018 17:26

Знайдена ще одна шкода повноти

Уражені грипом повні люди є більш небезпечними для передачі вірусу, оскільки вони довше його зберігають і виділяють. Такий висновок зробили американські вчені Мічиганського університету після дослідження групи учасників.
У людей з ожирінням ризик поширення грипу на сім’ю, друзів та інших людей триває вдвічі довше, ніж у пацієнтів із нормальною вагою.

Найбільш схильні до втрати щільності кісток жінки у період менопаузи. Втрата становить до 20%. Однак є спосіб, який допоможе зміцнити скелет й уникнути переломів.

Фахівці вважають, що допомогти у даному випадку зможуть соєвий сир тофу, соєве молоко і деякі інші продукти з бобових культур.
Зміцнюють кістки продукти з високим вмістом сої — стручкова молода квасоля, місо (страва японської кухні, приготовлена способом бродіння бобів) і едам (молоді соєві боби зеленого кольору).

Четвер, 16 Серпень 2018 16:47

Гігрома: що робити з нею?

Якщо суглоб болить і пухне, рідиною наповнюється, говорять про гігрому. Щоб розібратись, як поводитись у такому випадку і що робити конкретно, ми звернулися за допомогою до фахівця — лікаря-хірурга вищої категорії Василя КЛЄТКІНА.

— Отже, гігрома — це...
— Гігрома — це скупчення серозно-слизової або серозно-фібринозної рідини у порожнині навколосуглобової або знов утвореної синовіальної сумки, що має вигляд пухлиноподібного утворення.

25 СЕРПНЯ — 70 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛАРИСИ ІВАНІВНИ ХОРОЛЕЦЬ (1948), УКРАЇНСЬКОЇ АКТРИСИ ТЕАТРУ І КІНО, ДРАМАТУРГА І ПЕРШОГО МІНІСТРА КУЛЬТУРИ НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ

Лариса Хоролець народилась у Києві. Мама її була інженером-хіміком, батько — викладачем української літератури, дуже гарним викладачем.
Ще дитиною він долучив дочку до літератури, вона зустрічалася з Павлом Тичиною, з Володимиром Сосюрою, з Андрієм Малишком, не кажучи вже про шістдесятників.

Published in Особистість
Четвер, 16 Серпень 2018 16:38

Організатор українського кіно

24 СЕРПНЯ — 120 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ОЛЕКСАНДРА ВАЛЕНТИНОВИЧА ГОРСЬКОГО (1898–1983), ОРГАНІЗАТОРА КІНОВИРОБНИЦТВА, ДИРЕКТОРА ЯЛТИНСЬКОЇ, КИЇВСЬКОЇ ТА ОДЕСЬКОЇ КІНОСТУДІЙ, ДИРЕКТОРА СТУДІЇ КІНОАКТОРА КИЇВСЬКОЇ КІНОСТУДІЇ ХУДОЖНІХ ФІЛЬМІВ імені О. ДОВЖЕНКА

Олександр Горський народився в Олександрії (нині Кіровоградська область). Закінчив у рідному місті ремісниче училище. Воював у Першій світовій війні, мав поранення; пізніше був у складі Червоної армії.
У 1918–1920 роках працював асистентом режисера українських театрів у Вінниці та Житомирі.

Published in Особистість

Напередодні Дня Незалежності співачка Руслана в Батурині Чернігівської області представить свій новий благодійний проект — фестиваль «Батурин. Ренесанс Незалежності» за участі зірок української естради.
Про це кореспондентові Укрінформу повідомила представниця команди Руслани Ольга Гриценко.
«23 серпня у столиці гетьманщини Батурині відбудеться великий благочинний проект Руслани — фестиваль «Батурин. Ренесанс Незалежності».

Published in Культура
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».