№ 22 (24225)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

В 1/2 фіналу юнацька збірна України в Гдині з рахунком 1:0 обіграла команду Італії і вперше у своїй історії зіграє у вирішальному поєдинку світової першості U20.

«Синьо-жовті» відкрили рахунок у середині другого тайму — на 65-й хвилині захисник донецького «Шахтаря» Юхим Конопля знайшов у штрафному майданчику відкритого партнера по команді — хавбека київського «Динамо» Сергія Булецу, який відправив м’яч у правий кут воріт апеннінців.
У додані до основного часу гри хвилини рефері за допомогою системи VAR не зарахував гола у ворота Андрія Луніна через порушення правил з боку італійського гравця.

Published in Футбол

Португальський тренер Паулу Фонсека завершує свою роботу в донецькому футбольному клубі «Шахтар», який він очолював із 2016 року.
Про це повідомляє прес-служба ФК «Шахтар».
«Португальський тренер Паулу Фонсека завершує свою роботу в «Шахтарі». ФК «Шахтар» дякує Паулу Фонсеці та його тренерському штабу за чудову роботу. Бажаємо успіхів у подальшій кар’єрі, нових яскравих досягнень і великих перемог», — ідеться в повідомленні.

Published in Футбол
П'ятниця, 14 Червень 2019 11:05

Перемога Ірини Геращенко

Українська легкоатлетка Ірина Геращенко перемогла на змаганнях у Релінгені (Німеччина) і очолила світовий топ-лист сезону зі стрибків у висоту.
Ірина Геращенко з першої спроби подолала 1,99 м, чим поліпшила особистий рекорд і виконала олімпійський норматив на Олімпіаду-2020 у Токіо (Японія). Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.
Змагання у Релінгені відбулися 9 червня. У секторі для стрибків у висоту виступала також і Юлія Чумаченко, яка з результатом 1,92 м стала третьою.

П'ятниця, 14 Червень 2019 11:02

Україна повторила рекорд

Збірна України з футболу повторила рекорд 20-річної давнини за набраними очками в стартових турах кваліфікації чемпіонатів світу та Європи.

У перших чотирьох турах відбору Євро-2020 футболісти збірної України набрали 10 очок. Стільки ж очок національна збірна в стартових чотирьох турах набирала лише у кваліфікації Євро-2000. Про це повідомляє Tribuna.com.
У відборі Євро-2000 українці грали в четвертій групі з Францією, Росією, Ісландією, Вірменією та Андоррою. Стартувала українська команда 1998 року з перемоги над Росією (3:2), Андоррою (2:0) і Вірменією (2:0), а 1999-го продовжила вдалий початок виїзною нічиєю з французами (0:0).

Published in Футбол

Фахівці попереджають людей, які страждають на діабет 2-го типу, що після занадто довгого перебування на сонці збільшується ризик зниження або підвищення цукру в крові.
Доктор Сара Брюер зазначила, що дуже приємне заняття — весь день лежати на сонці й засмагати — може обернутися погіршенням здоров’я. Печінка і м’язи виробляють деяку кількість цукру в крові, і для підтримання нормального його рівня організму необхідний інсулін, який змушує клітини організму поглинати глюкозу й накопичувати її. Якщо інсуліну недостатньо, рівень цукру в крові підвищується, і це може викликати проблеми.

П'ятниця, 14 Червень 2019 10:57

Учені закликають нас спати без одягу

В останні роки все більше людей скаржаться на те, що вони щоночі довго крутяться і не можуть заснути. Експерти пропонують ті чи інші способи боротьби з безсонням, але нещодавно стало відомо про ще один, який забезпечить вам якісний сон щоночі.
Суть цього способу полягає в тому, щоб лягати у ліжко голим.

Найкраще ніколи не потрапляти до лікарні, будь-якої. А тим більше до такого закладу, як Інститут травматології та ортопедії, адже у самій назві міститься загроза здоров’ю та комфортному життю. Здогадуємося, тут лікують серйозні травми, тяжкі недуги опорно-кісткової системи.
Утім, для багатьох людей ця медустанова на Бульварно-Кудрявській, 27, у Києві стала справжнім осередком надії та символом повернення до нормального повноцінного життя, сповненого щоденних звичайних клопотів, радощів та надій на майбутнє.
Тут уже 100 років самовіддані медики — професори і доценти, ординатори й медсестри, техніки та нянечки — стоять на сторожі здоров’я тисяч і тисяч наших краян.
Що, де й коли відбувалося впродовж століття з цим чудовим колективом, ми вирішили розпитати директора Інституту травматології та ортопедії АМН України, академіка НАМН України, професора Георгія Васильовича ГАЙКА.

В Україні завершився 6-й Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест». Гран-прі отримала анімаційна стрічка «Викрадена принцеса».

Про це Укрінформу повідомили організатори Фестивалю.
«Вже другий рік поспіль Гран-прі отримує українська стрічка — цього року переможцем за підсумками глядацького голосування стала анімаційна пригодницька стрічка «Викрадена принцеса» Олега Маламужа. У конкурсі короткометражних фільмів, знятих дітьми, найкращою роботою визнано «Лісову школу» Анни Зусмановської з Кривого Рогу», — йдеться в повідомленні.

Published in Культура

Україна стала володаркою призу за кращі костюми на Карнавалі культур-2019 у Берліні. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Журі відзначило наші костюми як «якісні та вражаючі». Ми шукали їх у колекціонерів, дизайнерів як тут, так і в Україні», — розповіла агентству засновниця Групи «Культура», одного з організаторів акції, Катерина Рітц-Ракул.
Всього переможців визначили у 6 номінаціях.

Published in Культура
П'ятниця, 14 Червень 2019 10:44

У кожного є шанс

Київський драматичний театр «Браво» продовжує популяризувати сучасну драматургію: вже не перший рік тут з успіхом іде вистава драматурга з Кривого Рогу Влада Апостоловського «Вовк в овечій шкурі».
Нещодавно столичний глядач мав можливість побачити виставу за новою п’єсою митця «Любовні ігри, або Згадати все».

Художній керівник Театру «Браво» Любов Титаренко запросила поставити цю виставу молодого талановитого режисера Олесю Гусар. Олеся вже має за плечима цілу низку постановок у різних країнах Європи, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів, керує творчим колективом, який уже отримав звання народного.

Published in Культура
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».