№ 2 (24257)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Організатор Всесвітньої боксерської суперсерії Калле Зауерлянд в інтерв’ю ЗМІ зазначив, що для проведення третього сезону WBSS розглядає чотири вагові категорії, в тому числі флайвейт (до 50,8 кг), де чемпіоном світу WBA є наш Артем Далакян.
Укрінформ попросив прокоментувати, чи готовий українець брати участь у Всесвітній боксерській суперсерії, його промоутера Юрія Рубана, менеджера Дмитра Єлисєєва та особисто Артема Далакяна.
«Артем готовий до об’єднавчих боїв. Ми неодноразово зв’язувалися з чемпіонами в його ваговій категорії за іншими версіями, але у їхніх команд були інші плани. Мовляв, проведемо обов’язкові захисти, а потім повернемося до розмови про організацію поєдинку за об’єднання титулів.

Published in Бокс

СВІТЛАНА ЛОБАНОВСЬКА ЗГАДУЄ БАТЬКА І ВЕЛИКОГО ТРЕНЕРА ТАКИМ, ЯКИМ МИ ЙОГО НЕ БАЧИЛИ

6 січня Валерію Лобановському виповнився б 81 рік. Близькі та знайомі великого тренера розповіли, яким він був за межами футбольного поля.

Коли Лобановський здавався найщасливішою людиною на світі
Світлана, донька Валерія Васильовича, досі не може звикнути до думки, що батька більше немає.
«Можливо, таке відчуття від того, що бачила тата дуже рідко — він постійно перебував на зборах, виїздах, іграх. Вдома батько був, напевно, м’якший, ніж на роботі. Але кардинально своїх принципів не змінював. Вважаю, що це було пов’язане з манерою виховання батька моєю бабусею — його мамою, яка також була досить сувора.
Ймовірно, батько на собі оцінив перевагу такого стилю виховання і тому дотримувався його. У нас навіть сімейні дні народження не відзначалися. Він міг просто зателефонувати, привітати. Я, до речі, народилася, коли «Динамо» грало у Тбілісі зі своїми одноклубниками.

Published in Спорт

Новий підхід до харчування — інтуїтивний — деякі дієтологи називають більш ефективним і більш здоровим підходом. Бажаної мети можна досягти шляхом управління звичками. Це — повна протилежність різним оздоровчим програмам, починаючи від дієти кето, переривчастого або правильного раціону.
Інтуїтивне харчування передбачає, що найкраща дієта — це не дієта. Замість цього слід налаштуватися на природні бажання і їсти те, що ми хочемо і коли хочемо. Усе більше досліджень підтримують цей принцип.
Справа у тому, що після дієт 95% схудлих людей знову набирають вагу.

Нове дослідження канадських учених показало, що у дітей, які п’ють незбиране молоко, ризик набору зайвої ваги або ожиріння на 40% нижчий, ніж у дітей, яким дають молоко з пониженим вмістом жиру.

У новому огляді і метааналізі, проведеному у лікарні єдності Михайла у Торонто, були розглянуті 28 досліджень із семи країн, в яких брали участь понад 20 тисяч дітей у віці від одного до 18 років.
У всіх дослідженнях вивчався взаємозв’язок вживання коров’ячого молока і ризику надмірної ваги або ожиріння.
Результати аналізу, опубліковані в Американському журналі клінічного харчування, показали, що 18 з 28 досліджень дійшли висновку, що незбиране молоко запобігає ожирінню. Діти, які пили саме таке молоко, менше страждали від надмірної ваги.

П'ятниця, 17 Сiчень 2020 12:29

Час лікувати суглоби

Зима — не найкращий час для наших суглобів. Холод, вітер, дощ та сніг... Загострюється багато хвороб. А утеплення не завжди допомагає. І суглобний біль тут як тут: він знайомий практично кожній дорослій людині.
Що варто знати для того, щоб зберегти суглоби здоровими, а якщо вони вже захворіли, де шукати порятунок і при цьому уникнути травмуючих втручань і не викинути купи грошей даремно? Але головне — як позбутися від проблеми без хірургічної операції?
Про це ми розпитали фахівця — лікаря-ревматолога Григорія Петровича ЦИПЛАКОВА.

У Будинку кіно СНТДУ напередодні Нового року відбувся творчий вечір, присвячений пам’яті заслуженого артиста України Валентина Дуклера. Він став останнім із циклу вечорів «Екран і сцена», які протягом двох років щомісяця проводив народний артист України Олег Комаров.
Під час цих вечорів розповідалося про життя і творчість провідних акторів Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка та Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки. Сьогодні Олег Васильович — наш гість.

Published in Вітальня
П'ятниця, 17 Сiчень 2020 12:18

Водохресний святвечір

Ось і закінчуються новорічні свята, які вінчає свято Водохреща. А напередодні — 18 січня — Водохресний Святвечір.

Традиції та обряди цього свята сягають корінням у глибоку давнину.
До V століття було прийнято святкувати народження і Хрещення Ісуса Христа в один і той же день — 6 січня. Потім Різдво перенесли на 25 грудня (за юліанським, а пізніше і за григоріанським календарем).
Так вийшли Святки — низка святкових днів від Святвечора до передодня Хрещення. Східні християни, в тому числі українці, відзначають ці дати за старим стилем від 6го до 19 січня.

Published in Духовність

19 СІЧ­НЯ — СВЯ­ТЕ БО­ГО­ЯВ­ЛЕН­НЯ. ХРЕ­ЩЕН­НЯ ГОС­ПО­ДА І СПА­СА НА­ШО­ГО ІСУ­СА ХРИС­ТА

19 січня (6 січня за старим стилем) Православна церква відзначає свято Хрещення Господа, Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, або, як воно ще називається, свято Богоявлення.

Про історію торжества розповідає нам Євангеліє устами святого апостола і євангеліста Матвія:
«Тими ж днями приходить Іоанн Хреститель, і проповідує в пустині іудейській, та й каже: «Покайтесь, бо наблизилось Царство Небесне!» Бо він той, що про нього сказав був Ісая пророк, промовляючи: «Голос того, хто кличе: В пустині готуйте дорогу для Господа, рівняйте стежки Йому!»
Сам же Іоанн мав одежу собі з верблюжого волосу, і пояс ремінний на стегнах своїх; а їжею для нього були акриди та мед польовий.

Published in Духовність
П'ятниця, 17 Сiчень 2020 12:02

Прощавай, рейдерство?

Нині нікому з українців не треба розтлумачувати зміст іноземного терміна «рейдерство», яке міцно вкорінилося на вітчизняних теренах. Повідомлення про протиправне привласнення, а то й силове захоплення чужого майна (підприємств, земель, будівель) чуємо чи не щодня. Терпіти далі таке беззаконня не може ні суспільство, ні влада.

Як боролися
У 2018 році Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації задовольнила понад 400 позовів, скасувавши незаконну реєстрацію майже 6 тис. га землі та понад 100 тис. кв. м нерухомості.
За два перших роки діяльності (із січня 2016-го) Комісія задовольнила понад 1600 скарг, повернувши у власність громадян понад 16 тис. га земельних ділянок та понад 230 тис. кв м нерухомості.

Published in Суспільство

20 СІЧНЯ — ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЗАХИСНИКІВ ДОНЕЦЬКОГО АЕРОПОРТУ

Донецький аеропорт, оборона якого тривала 242 дні, став символом незламності українського духу, мужності українських солдатів та офіцерів.

«За кілька днів аеропорт буде нашим...»
Незадовго до початку Євро-2012 у Донецькому аеропорту ім. Сергія Прокоф’єва звели новий термінал, який обійшовся для держави у 7 мільярдів гривень!.. І хоча будувався поспіхом, він відповідав найсучаснішим стандартам.
Тоді, у травні 2012-го, ніхто і гадки не мав, що через два роки він стане ареною жорстоких боїв і буде вщент зруйнований: «Руська весна» зробила свою чорну справу...
Вперше бойовики так званої «ДНР» з’явилися в ДАПі у квітні, повісивши там свої ганчірки, тобто прапори. Проте аеропорт продовжував приймати і випускати літаки.

Published in Військо
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».