Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Квiтень 2019 16:03

Навіть невелика фізична активність знижує ризик смерті

Rate this item
(0 votes)

Дослідники проаналізували дані, зібрані в процесі національного анкетування про стан здоров’я — серії щорічних опитувань, в яких людям зі Сполучених Штатів Америки пропонується надати інформацію про своє здоров’я і спосіб життя.
Перший автор Мін Чжао та його колеги вивчили інформацію, зібрану у 1997–2008 роках серед майже 90 тисяч дорослих у США у віці від 40 до 85 років.

Вони також зіставили ці дані, що стосуються практики щодо здоров’я і фізичної активності, з інформацією з національних реєстрів смерті, доступних до кінця 2011 року.
Для довідки команда підрахувала, що 1 хвилина енергійних вправ означатиме 2 хвилини активності помірної інтенсивності, такої як садівництво, танці або швидка прогулянка. До свого аналізу дослідники включили тільки фізичні навантаження, які тривали протягом 10 хвилин і більше одномоментно.
Науковці виявили, що, на відміну від людей, які були практично фізично неактивні, люди, котрі займалися помірною, неквапливою фізичною активністю протягом 10–59 хвилин на тиждень, мали на 18% нижчий ризик смерті від усіх причин.
Люди, які займалися помірною фізичною активністю трохи довше — між 150 і 299 хвилинами на тиждень, бачили ще більш різке зниження ризику смерті від усіх причин — 31%.
А ті, хто щотижня залишався фізично активним 12 годин, відчули зниження загального ризику смертності на 46%.
Дослідники спостерігали подібні зв’язки між підвищенням рівня фізичної активності та ризиком смерті від раку.
Нарешті, люди, які приділяли 10–59 хвилин на тиждень помірній фізичній активності, мали ризик смерті, пов’язаний із серцевосудинними катастрофами, на 12% нижчий, а люди, які були активні протягом 120–299 хвилин щотижня, мали його нижчим на 37%.
Проте дослідники зазначають, що заняття фізичними вправами набагато довше 1500 хвилин на тиждень не принесло ніяких додаткових переваг у цьому сенсі.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».