Листопад
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Комітет Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) запропонував усунути Росію від міжнародних змагань на чотири роки. Ключовий комітет ВАДА дав такі рекомендації виконкому організації через підозри, тому що базою даних Московської антидопінгової лабораторії маніпулювали. Остаточного рішення поки немає — виконком ВАДА розгляне рекомендації на засіданні 9 грудня в Парижі.

Комітет рекомендував не пускати Росію на Олімпійські і Паралімпійські ігри, будь-які чемпіонати світу, організовані стороною, що підписала антидопінговий кодекс ВАДА, та інші великі змагання.

Published in Спорт

Керівник Top Rank Боб Арум і Шеллі Фінкель, який представляє інтереси Деонтея Вайлдера, назвали дату проведення реваншу Вайлдер — Ф’юрі.
Реванш між американським чемпіоном світу за версією WBC у суперважкій вазі Деонтеєм Вайлдером і британським боксером Тайсоном Ф’юрі відбудеться 22 лютого 2020 року.
«Анонс вийде до Різдва, але бій точно відбудеться 22 лютого. Можете бути в цьому впевнені», — передає слова Арума Sport Arena.
«Всі питання, на зразок місця проведення бою, вирішимо в грудні, але 22 лютого — точна дата бою. Місце зустрічі поки не визначено, але я не переймаюся з цього приводу», — заявив Фінкель.

Published in Бокс

Футболісти донецького «Шахтаря» відібрали очки в Манчестері в одного з фаворитів Ліги чемпіонів УЄФА-2019/20.

У матчі передостаннього 5-го туру групового етапу розіграшу гірники на виїзді зіграли внічию з чемпіоном Англії — «Манчестер Сіті» — 1:1, повідомляє Укрінформ.
Ількай Гюндоган на 56-й хвилині вивів уперед господарів стадіону «Етіхад» після результативної передачі Габріела Жезуса. Відновив паритет на 69-й хвилині форвард «Шахтаря» Манор Соломон.
Нічиєї вистачило «Манчестер Сіті» з першого місця достроково вийти до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА.

Published in Футбол

Результати великого дослідження в Медичній школі Нью-Йоркського університету ім. Гроссмана і Стенфордського університету можуть змінити ситуацію для пацієнтів з ішемічною хворобою серця.
Науковці виявили, що коли йдеться про запобігання серцевому нападу або інсульту, стентування або шунтування нічим не кращі, ніж постійне використання ліків і зміна способу життя.
Дослідження було представлено на конференції під час наукових сесій Американської кардіологічної асоціації.

Більшість людей вважають чадний газ шкідливим, і на те є вагома причина: безбарвний газ без запаху щорічно відправляє у США 50 тисяч людей до лікарні, коли їхні пічки працюють зі збоями або автомобільні двигуни працюють у погано провітрюваних приміщеннях.

Але при низьких концентраціях окис вуглецю має корисну властивість, яку вчені намагаються використовувати для лікування захворювань, ідеться у статті в Chemical & Engineering News (C & EN), щотижневому журналі Американського хімічного товариства.
Чадний газ справляє свій шкідливий вплив, займаючи місце кисню у зв’язуванні з гемоглобіном у крові, що призводить до виснаження тканин. Проте організм природним чином виробляє невелику кількість чадного газу, і на цих рівнях газ виконує корисні функції, взаємодіючи і регулюючи сигнальні білки.

П'ятниця, 29 Листопад 2019 14:45

Гострий апендицит

Як свідчить медична статистика, гострий апендицит — один з найпоширеніших гострих хірургічних станів. Загальна захворюваність становить приблизно 86 випадків на 100 тисяч пацієнтів на рік. Кажуть, що першим радянським космонавтам на всякий випадок, щоб на орбіті не трапився напад, профілактично видаляли апендикс — настільки рутинною вважалася апендектомія.
Як же визначити апендицит, як лікують недугу сьогодні? Про все це докладно ми розпитали фахівця — лікаря-хірурга Андрія Мироновича ГАЙДУКА.

— Апендицит — це одне з найпоширеніших захворювань органів травлення, яке лікується хірургічним шляхом.

Світлана Винограденко — міжнародний консультант з питань здоров’я, бізнесу, життєдіяльності людини, кандидат психологічних наук, громадська діячка. «Жінка року» в номінації «Багатодітна мати». Окрім того, Світлана — прекрасна дружина, мама чотирьох чудових дітей, вірна й надійна подруга, цікава співрозмовниця.

Весела хата на гостей багата
— Світлано, у Вас цікава історія про Ваше народження...
— Народилася в селі з поетичною назвою Білий Колодязь, що на Харківщині, батьки побудували великий і красивий дім. Там і нині живе мама Лідія, щаслива бабуся.
Під час мого народження була сильна гроза. Тільки-но добудували дім, як тато ніби жартома сказав мамі: «Тепер можеш народжувати!» Народилася я саме під Новий рік, снігу в пояс... І райдуга! Коли ще подібне побачиш!

Published in Вітальня

5 грудня мало виповнитися 100 років найстарішому поетові Придніпров’я — Миколі Миколаєнку. Незважаючи на солідний вік, Микола Антонович не спочивав на лаврах, а вів активну літературну діяльність і наполегливо працював, радуючи своїх прихильників новими поетичними знахідками, мало не до останнього дня...

Народився майбутній письменник 5 грудня 1919 року в селі Мар’янівка Криворізького району Дніпропетровської області. Закінчив Запорізький педінститут, Горьківське зенітно-артилерійське училище.
У найперші дні війни пішов на фронт, був командиром взводу, батареї, начальником штабу дивізіону. За бойові заслуги нагороджений орденом Великої Вітчизняної війни І ступеня та медалями.

Published in Культура

Новою постановкою Національної опери України стала всесвітньо відома опера Джакомо Пуччіні «Богема», без якої сьогодні важко уявити афішу хоча б одного оперного театру.

У 1891 році лібретисти Луїджі Ілліка та Джузеппе Джакоза звернули увагу Джакомо Пуччіні на роман французького поета Анрі Мюрже «Сцени з життя богеми», яким зачитувалася тогочасна європейська молодь, і запропонували своє лібрето за сюжетом роману для написання опери.
У творі йшлося про талановитих, але бідних митців — поетів, художників, журналістів, акторів, які проживали в холодних і незатишних мансардах паризького Латинського кварталу.

Published in Культура

Вантажі в Україні перевозяться залізничним, автомобільним, водним (річковим та морським), авіаційним, а також трубопровідним (газ, нафта) транспортом. Але попри це на залізницю припадає найбільша частка перевезених вантажів як на внутрішніх, так і на міжнародних маршрутах.
Упродовж 2017–2018 років саме у неї було майже 56% вантажообігу, а обсяг перевезених вантажів становив 53,4% загального обсягу в 2017 році та 52% — у 2018-му.

Проблемна взаємозаміна
З огляду на таку концентрацію Антимонопольний комітет провів дослідження ринку перевезення вантажів залізницею за два попередніх роки і оприлюднив звіт. У своєму дослідженні, а особливо у рекомендаціях, АМКУ спирався на висновки щодо можливої взаємозамінності видів транспорту для перевезення вантажів, надані йому профільними асоціаціями основних вантажовідправників.

Published in Iншi роздiли
Сторiнка 1 iз 11

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».