Серпень
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Промоутер Едді Гірн заявив, що у найближчі кілька тижнів буде підписано контракт на боксерський бій між британцем Тоні Беллью та українцем Олександром Усиком.
На проведення поєдинку претендують одразу три британських міста, повідомляє XSsport.
«Поєдинок Тоні Беллью — Олександр Усик проходитиме у важкій вазі. Тоні хоче виграти чемпіонські пояси. Якою буде цінність цього бою? Гроші? Беллью сам сказав, що йому не потрібні гроші, а потрібні пояси.

Published in Бокс

Наші гравці представляють клуби НБА — «Лос-Анджелес Лейкерс» і «Атланта Хокс».
Федерація баскетболу України (ФБУ) підтвердила, що Олексій Лень і Святослав Михайлюк зіграють за збірну України у відборі на ЧС-2019. Про це повідомляє сайт ФБУ.
Зазначається, що баскетболісти самі виявили бажання допомогти українській збірній у майбутніх матчах, а НБА виставила рахунок за їх страхування.

Published in Баскетбол

У збірній двоє новачків — Данченко і Цуріков.
Головний тренер збірної України Андрій Шевченко викликав 24 футболістів для підготовки до матчів Ліги націй УЄФА. Про це повідомляє сайт ФФУ.
Воротарі: Андрій П’ятов («Шахтар»), Денис Бойко («Динамо»), Андрій Лунін («Леганес»).

Published in Футбол
П'ятниця, 31 Серпень 2018 22:38

Андрій Лунін перейшов у «Леганес»

Український воротар виступатиме в клубі іспанської Ла Ліги на правах оренди.
Голкіпер «Реала» Андрій Лунін на правах оренди перейшов у «Леганес». Про це повідомляє офіційний сайт «Леганеса».
Оренда розрахована на сезон 2018/19 (до 30 червня 2019 року). Українець виступатиме під 99-м номером. 19-річного воротаря представили у четвер, 30 серпня.

Published in Футбол
П'ятниця, 31 Серпень 2018 22:32

Дива не сталося

КИ­ЯНИ ПО­КА­ЗА­ЛИ СЛАБ­КИЙ ФУТ­БОЛ І НЕ ЗУ­МІ­ЛИ ПРО­БИ­ТИ­СЯ ДО ЛІ­ГИ ЧЕМ­ПІО­НІВ

Київське «Динамо» не зуміло взяти реванш у «Аякса» за поразку в першому матчі 1:3. Нічия 0:0 в Києві виглядає радше як успіх.
Гості мали безліч моментів, але фортуна і блискуча гра голкіпера Бойка допомогли команді Олександра Хацкевича уникнути повторної поразки.

Матч-відповідь «Динамо» розпочало активно. Було навіть щось схоже на стартовий штурм, зважаючи на кількість кутових. Циганков міг відкривати рахунок, але «Аякс» урятував воротар.

Published in Футбол

Фахівці кажуть, що існує реальна небезпека захворіти на діабет 2-го типу після того, як людина покинула курити і стрімко набрала вагу.
Про це свідчать дослідження, які довели, що люди часто замінюють тютюн перекусами і у них частіше розвивається діабет 2-го типу.
Після відмови від куріння зазвичай набирають вагу всі, тому її слід контролювати, вважають експерти Школи громадської охорони здоров’я Гарварда.

Науковці Каліфорнійського університету в Сан-Дієго вважають, що вік матері може бути ключем до пояснення довголіття їхніх дітей, зокрема жіночої статі.
Учені довели, що жінки, чиї матері живуть до зрілої старості — 90 років, на 25% частіше досягають того ж ювілейного дня народження.
Команда дослідників на чолі з доктором Аладдіном Шадябом проаналізувала дані починаючи з 1993 року, щоб визначити основні фактори ризику хронічних захворювань жінок.

Дієтологи і лікарі підтвердили ще одну перевагу харчування зеленими овочами. У звичайній білокачанній, цвітній капусті, а також у броколі та інших листових овочах міститься цілющий склад, який нас захищає від раку кишечника.
Коли зелені овочі перетравлюються, білок (арильний вуглеводневий рецептор (AhR)) активується. Він зменшує запалення кишечника і запобігає утворенням у товстій кишці, відновлює пошкоджені клітини кишечника.

Високий кров’яний тиск або гіпертонія змушує страждати одного з трьох мешканців нашої планети. У даний час методика лікування є такою, що лише 50% пацієнтів за допомогою існуючих ліків можуть нормалізувати здорові рівні тиску.

Однак науковці виявили, що нова методика, яка поєднує в собі препарати «три в одному», набагато ефективніша, ніж існуючі способи лікування. Завдяки їй люди, які страждають від гіпертонії, за 6 місяців повернули собі нормальні рівні кров’яного тиску.

П'ятниця, 31 Серпень 2018 22:17

Увага: осіннє загострення

Ось і закінчується спекотне літо. Настають похмурі осінні дні. Не за горами і похолодання. Усе частіше тугу й смуток наганятимуть — дощ за вікном, низьке сіре небо і пронизливий вітер. Та ще й здоров’я починає давати про себе знати: наші організми реагують на такі погодні зміни далеко не в найкращий бік.
Унаслідок цього з приходом осені традиційно загострюються різні хронічні захворювання, у тому числі психічні, серцево-судинні, кишково-шлункові та інші недуги.
Наші імунітети, посилені за літо фруктами й овочами, багатими на вітаміни, не завжди можуть захистити наші організми і протистояти вітрам, дощам і холоду. Нежить, горло, температура...
Знайома картина. Чому ж так відбувається і що робити? Про це ми розпитали фахівця — кандидата медичних наук Георгія ПРОНЕНКА.

Сторiнка 1 iз 11

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».