№ 20 (24170)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 11 Травень 2018 08:17

Сімка кращих фіналів кубка України

Напередодні вирішальної битви за національний Кубок між «Шахтарем» і «Динамо» Укрінформ зробив добірку найбільш пам’ятних фіналів.

1995. «Шахтар» — «Дніпро» — 1:1 (по пенальті — 7:6)

Матч, що тривав майже чотири години, став великим розчаруванням для «Дніпра» і маленькою персональною трагедією Бориса Фінкеля. До нього гравці обох команд без промаху пробили по шість одинадцятиметрових ударів.

Published in Футбол

Футболісти донецького «Шахтаря» обіграли у середу, 9 травня, київське «Динамо» (2:0) у фіналі Кубка України сезону-2017/2018.
М’ячі на «Дніпро Арені» у Дніпрі забили Факундо Феррейра (48-а хвилина) та Ярослав Ракицький (61).
Фінальний матч обслуговувала суддівська бригада на чолі з арбітром ФІФА 41-річним львів’янином Юрієм Можаровським. За грою на «Дніпро Арені» спостерігала 31 тисяча уболівальників.

Published in Футбол

Експерти з Медичного коледжу Джорджії (США) виявили, що розчин харчової соди має протизапальний ефект і може допомогти лікувати або запобігти ревматоїдному артриту та іншим захворюванням.
Коли здорова людина випиває розчин харчової соди, або бікарбонату натрію, шлунок виробляє більше кислоти, щоб перетравлювати наступну порцію їжі, ланцюжком викликаючи імунну відповідь.

Симптомами артеріального тиску є біль у грудях, головний біль й утруднене дихання. Гіпертонія чинить додатковий тиск на кровоносні судини і життєво важливі органи.
Крім цього, вона загрожує небезпечними для життя станами, включаючи серцеві напади та інсульти.
На думку вчених, боротися з ними і знизити ризик гіпертонії допоможе вживання вітаміну В12 і деяких овочів і фруктів.

Корисні властивості хурми широко відомі. Однак учені виявили, що у деяких випадках цей плід може бути вкрай небезпечним для здоров’я людини.
Відразу варто зазначити, що фахівці, кажучи про небезпеку вживання хурми, мають на увазі не всі плоди, а тільки сильно в’яжучі, іншими словами, ті, що не встигли повністю дозріти.
У деяких людей вживання саме такого типу хурми може спровокувати кишкову непрохідність, для лікування якої часто потрібне хірургічне втручання. Терпкий ефект у плодах хурми присутній завдяки вмісту таніну — дубильної кислоти.

Учені довели, що 20-хвилинне фізичне заняття на третину знижує ризик депресії. Це може бути швидка ходьба, їзда на велосипеді та інші фізичні вправи, що виконуються щодня.
Науковці стверджують, що більш високий рівень фізичної активності захищає від майбутньої депресії дітей, дорослих і літніх людей з урахуванням інших важливих факторів — індексу маси тіла, куріння і стану здоров’я.

П'ятниця, 11 Травень 2018 08:03

Як урятувати зуби?

За оцінками експертів, переважна більшість захворювань у стоматології пов’язана з інфекційно-запальними процесами, що відбуваються в зубах, тканинах періодонту, пародонту, слизовій оболонці порожнини рота.
Одне слово, запальні процеси у зубі й оточуючих його тканинах — поширене явище. За відсутності лікування ці захворювання провокують утрату зубів.
Як же врятувати зуби? Про це ми розпитали фахівця — кандидата медичних наук, доцента Вікторію ДОВГАНИК.

П'ятниця, 11 Травень 2018 08:01

Людина, яка не визнає стереотипів

Леонід Андрієвський розпочав свій шлях у велике мистецтво наприкінці 1960-х років — із часів успішної праці в рекламному об’єднанні як автор значного графічного доробку, цікавих живописних творів.
Уже в ті часи він заявив про себе як художник національно свідомий, а його творчість як художника книги стала знаковим явищем в українській культурі на межі тисячоліття.

Строгий і вишуканий смак, довершена професійна майстерність, активне використання досвіду кращих досягнень вітчизняного і світового книжкового мистецтва, постійне прагнення до новаторських рішень визначають творчий метод майстра.

Published in Вітальня
П'ятниця, 11 Травень 2018 07:59

Мистецький місток до Криму

Нещодавно відбулася церемонія нагородження переможців третього Всеукраїнського літературного конкурсу «Ми — діти твої, Україно!» імені кримського українського поета й журналіста Данила Кононенка. Вже традиційно подія відбулась у Київському академічному драматичному театрі на Подолі.

Конкурс заснували 20 років тому в Криму. 1998-го відбувся перший літературний конкурс «Ми — діти твої, Україно!». Біля його витоків стояли голова Кримської «Просвіти» Алла Петрова, тележурналіст Олександр Польченко та голова Кримського відділення НСПУ, редактор відділу літератури газети «Кримська світлиця» Данило Кононенко.

Published in Культура

Десять років поспіль шанувальники музики величне свято Великодня зустрічають з особливим натхненням. На другий день Світлого Воскресіння Христового у Києві вже традиційно розпочинається Міжнародна Пасхальна асамблея — фестиваль академічного мистецтва.
Ідея проведення Пасхальної асамблеї належить доктору мистецтвознавства, професору, народному артисту України, академіку Національної академії мистецтв України Володимиру РОЖКУ.
Володимир Іванович ділиться згадками про те, як виникла ідея започаткувати Міжнародну Пасхальну асамблею, про її творчі проекти.

Published in Культура
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».