Липень
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Липень 2015 19:53

Фрум – дворазовий

Цьогорічна багатоденна велогонка «Тур де Франс» вже пішла в історію, а її переможцем став британець Крістофер Фрум. Велику частину часу капітан команди Sky був на голову сильнішим від опонентів, і французька преса непрозоро натякнула, що британці приймають допінг. Хоча на останніх гірських етапах, коли з трьох хвилин і 10 секунд переваги різниця між Фрумом і колумбійцем Кінтаною з Movistar скоротилася до однієї хвилини 12 секунд, стало зрозуміло, що ніякий Фрум не залізний. І від серйозного падіння його врятували партнери, підтримавши капітана в критичних ситуаціях.

П'ятниця, 31 Липень 2015 19:47

Незмінні лідери

За підсумками другого туру футбольної першості України у турнірній таблиці залишилося тільки два клуби з максимальною кількістю очок — «Динамо» та «Шахтар».
У гостьовому матчі проти «Волині» наставник «Шахтаря» виставив усіх найсильніших виконавців. Не змогли лише зіграти два футболісти — Даріо Срна пропускав матч через застуду, а Тарас Степаненко — через пошкодження.
З перших хвилин донеччани почали грати другим номером. Перші контрвипади гірникам нічого не принесли, а «Волинь» із радістю прийняла на себе роль лідера. На 16-й хвилині саме підопічні Кварцяного створили перший небезпечний момент: Матей здорово крутив у дальній кут, але на щастя для «Шахтаря», за П’ятова і команду зіграла штанга.

Published in Футбол
П'ятниця, 31 Липень 2015 19:42

Перший трофей Цуренко

Українська тенісистка Леся Цуренко вперше у своїй кар’єрі стала переможницею турніру серії WTA. До цього найбільшим її досягненням був торішній фінал 100-тисячника в Канаді.
У стамбульському фіналі українці довелося боротися проти молодшої сестри знаменитої польки Агнешки Радванської. 24-річна Уршула зірок із неба не хапає і висить на волосині від вильоту з провідної сотні тенісисток світу. У своїй кар’єрі вона лише одного разу грала у фіналі — три роки тому в Хертогенбосі. А з Лесею молодша Радванська теж зустрічалася один раз теж три роки тому в Досі. Українка тоді знялася через травму в другому сеті.

Published in Тенiс
П'ятниця, 31 Липень 2015 19:34

Суперники для збірної України

Ми­ну­лих ви­хід­них у ро­сій­сько­му Санкт-Пе­тер­бур­зі від­бу­ло­ся же­реб­ку­ван­ня ква­лі­фі­ка­ції чем­піо­на­ту сві­ту з фут­бо­лу 2018 ро­ку, який по­вин­на прий­ня­ти на сво­їх по­лях Ро­сія. Збір­на Ук­раї­ни по­тра­пи­ла у гру­пу I ра­зом із коман­да­ми Хор­ва­тії, Іс­лан­дії, Ту­реч­чи­ни та Фін­лян­дії. Ук­ра­їн­ська коман­да роз­поч­не від­бір 5 ве­рес­ня 2016-го до­маш­нім мат­чем з Іс­лан­дією.

У жовтні команда Фоменко проведе матч проти Туреччини на виїзді, а в листопаді — з Фінляндією в рідних стінах. У березні 2017 Україна зіграє на виїзді з Хорватією, а в червні — проти Фінляндії. У вересні команду чекають два матчі з Туреччиною вдома та з Ісландією на виїзді. Завершить відбір збірна України домашнім матчем проти Хорватії.

Published in Футбол

Здавалося б, країна отримала бажаний консенсус, який забезпечить успіх спільній справі, і тепер головне — від політичних заяв перейти до конкретних дій.
Проте практика показує, що реалізувати намір щодо модернізації аграрної галузі у повній відповідності до сучасних вимог, створити всі необхідні умови для започаткування селянами малого бізнесу та успішного його ведення вкрай складно.
На недавньому засіданні Національного прес-клубу з аграрних та земельних питань наголошувалося, що українське село отримало в спадок численні проблеми, багато з яких і досі не розв’язуються. Тож невипадково його учасники вирішили обговорити можливі шляхи для їх успішного подолання.

Published in Земля і люди

Вікова катаракта є однією з головних причин втрати зору. До теперішнього часу єдиним методом лікування цього захворювання була хірургічна операція. Але вчені близькі до створення крапель, що зупиняють помутніння кришталика.
У зв’язку зі старінням населення планети кількість людей, які потребують операції з лікування катаракти, у найближчі 20 років зросте, як мінімум, удвічі. Тим часом у сучасному світі катаракта є причиною половини всіх випадків сліпоти.
Незважаючи на значний прогрес у хірургічному лікуванні катаракти (метод факоемульсифікації з імплантацією складаної лінзи дозволяє проводити цю операцію амбулаторно), випадки ускладнень, у тому числі важких, усе ще зустрічаються при подібних втручаннях.

Протягом останніх 3–4 років науковці повідомляють про виявлену ними раніше невідому властивість кави знижувати ризик розвитку цукрового діабету при регулярному вживанні. Цього разу добрі новини для любителів кави надійшли з Греції.
Відмінність дослідження, яке провели дослідники з Університету Харокопіо в Афінах, від попередніх наукових робіт, присвячених протидіабетичним властивостям кави, полягає в тому, що грецькі вчені набагато ближче підійшли до розгадки таємниці ароматного напою.

Здоровий повноцінний сон, як відомо, запорука здоров’я, гарного настрою і високої працездатності. Всі ми прекрасно розуміємо, що спати необхідно 7–9 годин на добу.
Однак це — в теорії. На практиці ж, на жаль, так виходить далеко не завжди — життєві обставини нерідко вносять свої корективи і ламають наші плани.

П'ятниця, 31 Липень 2015 17:00

Діарея – це серйозно

Ба­га­то хто знає, що та­ке діа­рея... Але про те, що це не­при­єм­не яви­ще — од­на з про­від­них гло­баль­них ме­дич­них проб­лем, біль­шість не здо­га­дує­ть­ся. По­при те що ко­жен із нас сти­кав­ся з діа­реєю, нам склад­но уяви­ти її за­галь­ний масш­таб: тіль­ки офі­цій­на ста­тис­ти­ка ре­єс­трує 1,7 міль­яр­да ви­пад­ків на рік, а смерт­ність від неї і ни­ні за­ли­шає­ть­ся ви­со­кою.

Одне слово, з діареєю варто розібратися докладніше про всяк випадок. Для цього ми звернулися за допомогою до фахівця — кандидата медичних наук, доцента Людмили Козак.

На думку вчених, сонячні ванни стали небезпечними за ДТП для сучасної людини, оскільки рак шкіри забирає більше життів, ніж дорожньо-транспортні пригоди, повідомляє Medikforum.
Згідно з даними статистики у 2012 році у Великобританії смертність від раку шкіри на 25% перевищила смертність від ДТП. Схожа тенденція простежується і в інших країнах. При цьому рак шкіри вбиває набагато більше жінок, ніж чоловіків. Це пов’язано з тим, що представниці прекрасної статі відчувають куди більш сильний потяг до засмаги.

Сторiнка 1 iз 12

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».