№ 36 (24186)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Україну на ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх в аргентинському Буенос-Айресі представлятимуть 55 юних спортсменів.

Також 2 ліцензії (у важкій атлетиці) на ЮОІ-2018 перебувають у стадії очікування підтвердження. Про це повідомляє прес-служба НОК України.
Юні українські олімпійці представляють 19 регіонів країни. Поіменний склад команди відповідно до здобутих українськими спортсменами ліцензій для участі в Іграх-2018 та пропозицій національних федерацій з олімпійських видів спорту затвердив Виконавчий комітет Національного олімпійського комітету України.

Головний тренер донецького футбольного клубу «Шахтар» Паулу Фонсека прокоментував фотовиставку, присвячену виступам команди в Лізі чемпіонів УЄФА.
Паулу Фонсека на відкритті виставки 11 вересня, зокрема, зазначив, що для нього честь бути поруч із легендами, які створювали красиву історію «Шахтаря», а виступи команди в Лізі чемпіонів створюють імідж українського футболу.

Published in Футбол

Український боксер працюватиме з Едді Хірном, який веде справи Беллью і Джошуа.
Абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик і промоутерська компанія K2 Promotions підписали контракт на кілька боїв із британською компанією Matchroom Boxing. Про це повідомляє її офіційний сайт.
Ця компанія, очолювана Едді Хірном, також веде справи Дерека Чісори, Ділліана Вайта, Ентоні Джошуа і Тоні Беллью, з яким Усик веде переговори про наступний бій. Також уже оголошено, що наступний бій Усика покажуть на британському телеканалі Sky Sports.

Published in Бокс
П'ятниця, 14 Вересень 2018 13:05

Клас, пенальті, шість

ЗБІР­НА УК­РАЇ­НИ ЗДО­БУ­ЛА ДРУ­ГУ ПЕ­РЕ­МО­ГУ В ЛІ­ЗІ НА­ЦІЙ

У Львові на порожній «Арені Львів» збірна України обіграла Словаччину 1:0 у Лізі націй УЄФА. Переможний м’яч забив Ярмоленко, реалізувавши пенальті наприкінці зустрічі.

На відміну від перемоги в Чехії, гра зі словаками вийшла важкою з багатьох причин. Утім, три очки здобуто і команда Андрія Шевченка впевнено лідирує в групі.
З перших хвилин матчу збірна України заволоділа простором, затисла словаків на їхній половині поля і вміло контролювала м’яч. Коноплянка, Марлос і Ярмоленко комбінували і намагалися вивести когось на ударну позицію. Виходило неефективно, бо бив лише Степаненко, і робив це невдало.

Published in Футбол

Науковці з Університету Британської Колумбії розробили методику трансформації будьякої крові у першу групу, яка підходить для переливання всім пацієнтам. Про це пише канадський суспільний мовник СВС News.
«Біохімік Стівен Візерс видобув із бактерій кишечника людини 20 тисяч різноманітних зразків ДНК та виявив, що деякі з них здатні виробляти ензими, спроможні трансформувати кров», — ідеться у матеріалі.
За його словами, застосування цих бактерій дозволяє змінювати групу крові людини у 30 разів швидше, ніж відомі нині способи.

Фахівці з харчування назвали режим прийому їжі, при якому посилюється втрата ваги. Так, ефективними для схуднення є пізній сніданок і більш рання вечеря.
Учасники дослідження, які затримували свій перший прийом їжі на 90 хвилин, а потім раніше вечеряли також на 90 хвилин, утратили вдвічі більше жиру за 10 тижнів, ніж учасники контрольної групи. При цьому кількість їжі вони не зменшували.

За статистикою, щохвилини у Великобританії трапляється один серцевий напад. Небезпечним серед них є інфаркт міокарда, який викликається відсутністю надходження крові до серця. Як розпізнати і запобігти цьому часом смертельному стану?
Підказати про серцевий напад можуть кілька загальних ознак, про які має знати кожна людина. За словами зарубіжних лікарів, вони проявляються у людей порізному, але зміни стану у будьякому випадку мають насторожити.

Гіпертонія — підвищений артеріальний тиск. На це захворювання сьогодні страждають близько 40% дорослого населення Землі.
Причому багато хто і не підозрює, що перебувають у смертельній небезпеці. Часто люди ставляться до підвищеного артеріального тиску як до чогось звичного. Багато хто не лікується системно.
Чим же небезпечна гіпертонія? Про це ми розпитали фахівця — Галину ЗАЙЧЕНКО.

П'ятниця, 14 Вересень 2018 12:54

Пам'яті українського митця

Мистецтво Бориса Маркова (псевдонім Бориса Анатолійовича Ніщети), члена Київської спілки художників книги та арт-асоціації «Золота палітра», захоплює людей різних поколінь.

Про це й свідчать роботи майстра, які зберігаються у приватних колекціях України і Росії, Канади та Сполучених Штатів Америки, Японії, Аргентини і Австралії.
На полотнах Бориса Маркова Україна постає у своєму історичному вбранні. Романтичні пейзажі на тлі старовинних замків та палаців, затишні вулиці провінційних міст наче запрошують нас до себе.

Published in Особистість
П'ятниця, 14 Вересень 2018 12:49

Життя в ім'я України

15 ВЕРЕСНЯ — 100 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЄВГЕНА ПАВЛОВИЧА СТАХОВА (1918–2014), 
УКРАЇНСЬКОГО ГРОМАДСЬКОГО І ПОЛІТИЧНОГО ДІЯЧА

Євген Стахів народився 15 вересня 1918 року в Перемишлі. Батько був офіцером Української галицької армії. Тож сам час і виховання визначили долю всіх членів родини Стахових. Дітей було шестеро і всі вони входили до ОУН.

Через переслідування польською владою родина Євгена Стахова була змушена емігрувати до Чехословаччини. У тих таборових умовах точилося досить жваве культурне, громадське життя, яке формувало свідомість юнака, у першу чергу — національну.

Published in Особистість
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».