№ 4 (24259)
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Офіційне підтвердження бою зроблять цього тижня.
Промоутер Едді Гірн назвав дві можливі дати бою між Олександром Усиком і Дереком Чісорою, повідомляє Sky Sports.
«Бій Усик — Чісора дуже близький, але поки немає конкретики за датою. Бій відбудеться 28 березня в Лондоні або 11 квітня в Манчестері. Скоріше за все, виберемо перший варіант.
Це буде блискучий поєдинок. Чісора вірить у перемогу. Він вважає, що Усик не зможе впоратися з великими хлопцями», — заявив Гірн.
Промоутер Усика Олександр Красюк заявив, що, ймовірно, бій відбудеться саме 28 березня. Офіційне підтвердження повинні зробити протягом найближчих декількох днів.
Нагадаємо, Усик дебютував у суперважкій вазі в жовтні минулого року перемогою над Чаззом Візерспуном у результаті технічного нокауту.

Published in Бокс
П'ятниця, 31 Сiчень 2020 16:02

Світ сумує за Кобі

ТРАГІЧНО ЗАГИНУВ ЛЕГЕНДАРНИЙ БАСКЕТБОЛІСТ КОБІ БРАЯНТ

Що трапилося?
Баскетболіст Кобі Браянт (41 рік) загинув під час катастрофи вертольота. Катастрофа сталася в Калабасасі (штат Каліфорнія, США), в 65 км від Лос-Анджелеса. Розслідування ведуть поліція і ФБР. Причина аварії вертольота ще не названа, але відомо, що він піднявся в повітря в умовах поганої видимості через туман.
Разом із Браянтом на борту були ще вісім осіб, всі вони загинули. Серед загиблих — одна з чотирьох дочок баскетболіста, 13-річна Джанна. Вона теж займалася баскетболом і, як повідомляється, разом із батьком летіла на тренування своєї команди.

Published in Баскетбол
П'ятниця, 31 Сiчень 2020 16:01

"Залізний" Шахлін

ОЛІМПІЙСЬКІ ВЕТЕРАНИ ПРОВЕЛИ ДЕНЬ СПОГАДІВ ПРО НАЙТИТУЛОВАНІШОГО ЧЕМПІОНА СВІТУ

У Національному університеті фізичного виховання і спорту України провели день спогадів на честь семиразового олімпійського чемпіона киянина Бориса Шахліна, якому 27 січня могло б виповнитися 88 років.

Це один з етапів проєкту «Почесні громадяни Києва — олімпійські чемпіони», започаткованого Радою почесних громадян Києва, Київською фундацією культури спільно з Асоціацією ветеранів спорту України.
«Мета проєкту «Почесні громадяни» — популяризація досягнень видатних громадян у розвитку Києва та держави (відомих історичних персон та наших сучасників), — говорить президент Фундації Сергій Костянчук. — Займаємося ним уже два роки».

У зв’язку з тим, що високий кров’яний тиск, як правило, є прямим результатом неправильного способу життя, введення нових правил життя і харчування може відбити цю загрозу.
Так, дотримання живильної дієти відіграє ключову роль у зниженні і запобіганні високому кров’яному тиску, і є свідчення, що навіть невеликі зміни можуть допомогти.
Наприклад, дослідження, які вивчають користь для здоров’я вживання чорного перцю, пов’язують популярну спецію зі зниженням показників артеріального тиску.
Кілька досліджень вказують на те, що допомагає у цьому активна речовина, що міститься у чорному перці, під назвою піперин. Завдяки йому стан може стабілізуватись. Одне з досліджень на тваринах довело такі властивості піперину.

Компанія Nanox представила нову технологію рентгену, яка у рази знизить його вартість. Протягом 2020 року вони планують виробити 15 тисяч таких пристроїв.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), дві третини населення світу не мають доступу до рентгенівських технологій через високу вартість апаратів.
Основна частина ціни обладнання складається з технології, яка робить безпечною випромінювальний елемент і не шкодить здоров’ю пацієнта.
Компанія Nanox запропонувала вирішення цієї проблеми і спосіб зробити рентгенівські знімки більш доступними. Новий апарат Nanox.Arc, дизайн якого натхненний серіалом «Зоряний шлях», допоможе знизити ціну виробництва у кілька разів.

Міністерство охорони здоров’я України радить громадянам та мандрівникам дотримуватися звичайних заходів обережності у зв’язку з коронавірусом.
Відповідні рекомендації МОЗ опублікувала у себе на сайті.
«Коронавіруси — це велика родина респіраторних вірусів, які можуть спричиняти захворювання: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому», — йдеться у повідомленні.
Зазначається, що основними симптомами коронавірусу є гарячка, утруднене дихання.
У разі появи симптомів, що свідчать про гострі респіраторні захворювання до, під час подорожі або після неї, мандрівникам рекомендується звернутися до лікаря та поділитись історією подорожей.

П'ятниця, 31 Сiчень 2020 15:41

Що треба знати про інсульт

Інсульт часто називають «судинною катастрофою». Адже й справді, хвороба розвивається несподівано, швидко і часто призводить до вкрай несприятливих наслідків. Жертвами судинної катастрофи можуть стати не тільки літні, а й активні молоді люди.
В Україні щорічно реєструється понад 100 тисяч інсультів, тому для багатьох сімей це не пустий звук, а реальна проблема, яку доводиться вирішувати.
Ми спробуємо з’ясувати, чи може досвідчений лікар установити діагноз інсульту на підставі огляду, чи треба лікуватись, якщо прояви інсульту швидко минули, наскільки ефективними і безпечними є крапельниці, чи можна після інсульту пити каву, займатися спортом і ходити у сауну. Про це ми розпитали фахівця — лікаря-невролога Віктора Семеновича ГРИЦЕНКА.

П'ятниця, 31 Сiчень 2020 15:39

Жартома про склероз

У рамках Міжнародного театрального фестивалю камерних вистав AndriyivskyFest в українському форматі на основній сцені Київського академічного театру «Колесо» Вінницький академічний музично-драматичний театр ім. М. Садовського представив комедію «Селфі зі Склерозом».

Генеральний директор Фестивалю, художній керівник Театру «Колесо» народна артистка України Ірина Кліщевська разом із ведучою Ольгою Васюник вітали на сцені колег із Вінниці. Вони привезли до столиці зовсім незвичну комедію «Селфі зі Склерозом» за п’єсою нашого сучасника, письменника-гумориста, драматурга, сценариста киянина Олександра Володарського.

Published in Культура

У невеликих містах і селах є музеї, багаті на цінні експонати та гучні імена. Вони не менш цікаві й важливі, ніж столичні. Серед таких — Конотопський міський краєзнавчий музей імені О. М. Лазаревського.

• Саме тут можна побачити дерев’яну канапу з написом, зробленим особисто рукою історика Олександра Матвійовича Лазаревського: «На сем месте сідел Т. Г. Шевченко року 1859».
• На почесному місці — Євангеліє 1707 року, надруковане за кошти гетьмана Івана Мазепи в друкарні Києво-Печерської лаври.
• Два крісла: генерального судді Василя Кочубея та останнього гетьмана України Кирила Розумовського.

Published in Культура

У Національному академічному театрі опери і балету України імені Тараса Шевченка відбувся показ опери «Кармен» Жоржа Бізе, присвячений ювілею солістки театру, заслуженої артистки України Тетяни Пімінової (меццо-сопрано). Сьогодні пані Тетяна — наш гість.

— До свого ювілею Ви обрали оперу «Кармен». Напевне, ця опера має велике значення для Вашої творчості?
— Свого часу я навчалася на хоровому факультеті у Кам’янському (тоді Дніпродзержинському) музичному училищі. Мій викладач Леоніда Сергіївна Градосельська дала мені Хабанеру з опери «Кармен». У віці 15–16 років почала її вчити.

Published in Вітальня
Сторiнка 1 iз 3

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».