Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 17 Серпень 2018 17:33

Важка перемога "Динамо"

Rate this item
(0 votes)

«Динамо» обіграло в матчі-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів «Славію» 2:0 і вийшло у вирішальну стадію відбору ЛЧ. Голи Вербича і Бесєдіна (так, це нарешті сталося!) стали ключовими моментами в поєдинку.
Перший гол додав команді Олександра Хацкевича впевненості, а другий — розвернув гру у потрібному нам напрямку.

Минуло трохи більше десяти хвилин від початку матчу, а «Динамо» вже вийшло вперед. Після навісу Циганкова відзначився Вербич, у якого пішла гра. А якщо пішла гра у словенця, то і «Динамо» мало зовсім інший вигляд, ніж у Празі.
Кияни були куди гострішими та винахідливішими у продовженні атак. Водночас «Славія» постійно нагадувала, що має достатньо ресурсів для тиску на ворота Бойка. Господарі очікували непростого матчу і знали, що 1:0 ще нічого не гарантують.
В останні 15 хвилин першого тайму кияни абсолютно втратили контроль над грою. Опорні хавбеки Гармаш, Шепелєв і Сидорчук програвали багато боротьби. Постійно помилялись і захисники. Моментами господарі просто затискались у власному штрафному майданчику і відбивались абикуди.
Епізод із незарахованим голом (офсайд був вельми сумнівний) виглядав як останнє «китайське попередження» Хацкевичу. Тренер киян мав реагувати на невиразне завершення тайму.
Початок другого тайму не приніс оптимізму. «Динамо» захищало результат усіма силами. Кияни «виставили автобус» біля власних воріт і намагалися грати максимально просто і надійно. Добре, що за такої гри динамівці не помилялись і не втрачали концентрації.
На додачу «Славія» розгубила всі моменти, які мала. Скажімо, Шкода не влучив у порожні ворота з двох метрів.
Променем надії на тлі такого невеселого футболу стала гра Вербича. У словенця виходило геть усе — відбори, фінти, передачі. У вирішальний момент його кураж підтримав Циганков, який вивів на удар Бесєдіна, а той нарешті забив такий потрібний м’яч.
Гол Бесєдіна різко змінив настрій на полі. «Динамо» почало швидко і якісніше рухатись, а гра «Славії» розсипалася. Кияни мали забивати третій, але один Гармаш мінімум двічі запускав м’ячі в небо замість воріт. Утім, і 2:0 став чудовим результатом, у який на початку матчу взагалі не вірилось...
Якщо коротко підсумувати двобій зі «Славією», то «Динамо» в цілому проявило характер, а Вербич ледь не персонально витягнув другий матч. Водночас матчі засвітили достатньо недоліків у грі команди Хацкевича, які необхідно оперативно подолати. З «Аяксом» одного Вербича і вдачі може не вистачити.
* * *
Визначився наступний суперник футболістів київського «Динамо» у відборі до групового турніру Ліги чемпіонів УЄФА.
Путівку до основної сітки найпрестижнішого клубного турніру континенту «Динамо» розіграє з голландським «Аяксом».
«Аякс» після виїзної нічиєї у Льєжі з бельгійським «Стандартом» (2:2) здобув переконливу перемогу в Амстердамі з рахунком 3:0.
Перша гра 21 серпня пройде в Амстердамі, повторна 28 серпня — у Києві.
* * *
На післяматчевій прес-конференці головний тренер пражан Індржих Трпішовскі заявив, що його команда виглядала на належному рівні і віддала на футбольному полі всі сили, повідомляє Укрінформ.
«Хочу подякувати своїм футболістам, вони сьогодні дуже старалися, віддали на полі всі сили і показали хорошу гру. Звичайно, суперник у нас був сильний, це зрозуміло і не обговорюється. Але ми теж виглядали на належному рівні, і я задоволений тим, як «Славія» провела цей матч», — підкреслив головний тренер чеського клубу.
* * *
Головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич прокоментував матч проти «Славії» у кваліфікації ЛЧ. Про це він розповів FootballHub.
«Важкий матч. Два важких матчі проти «Славії». Здається, що суперник грає досить просто, але нам довелося терпіти і чекати свого шансу. Ця перемога ще на два кроки наблизила нас до Ліги чемпіонів.
Ми самі себе обертали обличчям до своїх воріт. У другому таймі ми трохи змінили свою гру. Сидорчук почав грати нижче, а Гармаш і Шепелєв більше змістилися в центр. На полі потрібно ризикувати. А гра поперек поля притискала нас до воріт.
У нас є записи матчів «Аякса» і «Стандарда», але конкретно не готувалися. Матч з «Олександрією» в 4-му турі УПЛ зараз найважливіший», — сказав Хацкевич.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».