Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 17 Серпень 2018 17:26

Знайдена ще одна шкода повноти

Rate this item
(0 votes)

Уражені грипом повні люди є більш небезпечними для передачі вірусу, оскільки вони довше його зберігають і виділяють. Такий висновок зробили американські вчені Мічиганського університету після дослідження групи учасників.
У людей з ожирінням ризик поширення грипу на сім’ю, друзів та інших людей триває вдвічі довше, ніж у пацієнтів із нормальною вагою.

Крім цього, вчені подали докази того, що люди з ожирінням потрапляють під велику небезпеку ускладнень грипу, таких як пневмонія або навіть смерть.
Дослідження 1800 людей протягом трьох сезонів грипу показало, що дорослі з ожирінням із симптомами грипу виділяють вірус грипу A на 42% довше, ніж інші.
Це може бути пов’язано з тим, що ожиріння змінює імунну відповідь організму і викликає хронічне запалення, яке може дозволити вірусу, подібного грипу, залишитися довше.
У дослідженні, опублікованому в «Журналі інфекційних захворювань», ідеться про те, що ожиріння може зіграти важливу роль у передачі вірусу грипу, враховуючи його поширеність у країнах світу. Так, тільки у Великобританії понад чверть дорослих страждають на ожиріння. Зростання становило 15% з 1993 р.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».