Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 17 Серпень 2018 17:29

Учені визначили важливі 10 хвилин для здоров'я

Rate this item
(0 votes)

Лише 10 хвилин швидкої ходьби на день можуть урятувати людину від хвороби серця і навіть передчасної смерті. На переконання вчених Університету Брістоля, вона на 6% скорочує ризик серцевих захворювань, особливо після 60 років.
Дослідники наводять аргумент, що навіть невеликий сплеск помірносильної активності знизив біомаркери в крові, що вказують на запалення, згустки крові і холестерин, які винні у ризиках серцевосудинних захворювань.

Особливо ефективним це виявилося в групі жінок, у яких знизився цей ризик майже вдвічі. Ключем до зниження стало поліпшення функції кровоносних судин.
У дослідженні 1600 добровольців віком 60–64 роки п’ять днів носили датчики серцевого ритму і руху.
Прилади показали активність учасників при роботі в саду, повільній ходьбі або заняттях середньої і високої інтенсивності, включаючи танці, скошування газонів або жваву ходьбу.
Дослідники також проаналізували показники крові літніх людей, щоб визначити біомаркери запалення, функції кровоносних судин і холестерин. Вони побачили, що за кожні 10 хвилин ходьби помірної і високої інтенсивності у чоловіків рівень лептину знизився на 3,7%, а у жінок — на 6,6%.
Інші показники, що впливають на хвороби серця, також значно знизилися. Тому не слід нехтувати важливими 10 хвилинами, щоб поліпшити показники свого здоров’я, вважають учені.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».