Україна і світ
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 26, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 04 Липень 2019 19:05

В країні кленового листя

Rate this item
(0 votes)

Пер­ший ві­зит за ме­жі Єв­ро­пи Пре­зи­дент Ук­раї­ни Воло­ди­мир Зе­лен­ський 1–3 лип­ня 2019 ро­ку здійс­нив до Ка­на­ди.

Графік візиту виявився насиченим. У Торонто за участі Президента України відбулася Міжнародна конференція з підтримки реформ в Україні.
Сенат Канади у травні 2017 року ратифікував Угоду про зону вільної торгівлі з Україною. Зазначена Угода запрацювала у серпні 2017 року.

На форумі наголошувалося, що потенціал зони вільної торгівлі попри позитивний вплив ліберального торговельного режиму на обсяг двосторонньої українсько-канадської торгівлі використовується ще недостатньо.
Для українських виробників відкривається 98% канадського ринку. Для канадських товарів відразу відкривається 72% українського ринку, а впродовж наступних семи років безмитний канадський експорт до України також має зрости до 98% ринку.
Політична складова візиту виявилася не менш насиченою. Були проведені переговори з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд, членами канадського парламенту, представниками ділових кіл, а також українською громадою Канади. Ця північноамериканська країна є домом для декількох мільйонів етнічних українців.
Торік Генеральне консульство України відкрили в столиці провінції Альберта — місті Едмонтоні, де мешкають понад 300 тис. українців. Канадське відділення громадського об’єднання «Всесвітній день вишиванки» ініціювало підписання петиції про визнання Дня вишиванки офіційним святом Канади.
Президент Конгресу українців Канади Олександра Хичій вважає, що канадські власті розуміють, що «послаблення санкцій щодо Росії не зупинить агресії проти України».
Канада є лідером серед країн — членів НАТО за показником надання Україні військово-консультативної і військово-технічної допомоги. Зокрема, Канада продовжила термін перебування місії Збройних Сил Канади «Об’єднувач» в Україні до 31 березня 2022 року.
Канада готова підтримати надання Україні статусу країни, яка виконує план дій щодо членства в НАТО. Загалом візит Глави української держави засвідчив, що українсько-канадські відносини перебувають на підйомі та мають великий потенціал для розвитку.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».