Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Липень 2019 16:07

Міфи про зір, яким ми продовжуємо вірити

Rate this item
(0 votes)

Наші батьки дають нам багато порад щодо збереження зору, починаючи від поїдання моркви до заборони перегляду телевізора. У свою чергу, вони чули все це від своїх батьків. Однак фахівці стверджують, що не всім рекомендаціям можна вірити, оскільки багато з них є не більш ніж міфом.

Розуміння, де вигадка, а де правда, допоможе ефективно піклуватися про очі і не втратити зір у майбутньому.

Ось 4 найпоширеніших міфи, яким не варто вірити:
Читання при тьмяному світлі шкодить зору
На щастя, погане освітлення не впливає на нашу здатність бачити. Читання при тьмяному світлі призводить тільки до того, що очі набагато швидше втомлюються. Тому, сідаючи ввечері з книжкою в руках, намагайтеся спрямовувати світло настільної лампи прямо на сторінку, яку ви читаєте у даний момент. Світло не має виходити з-за вашої спини, оскільки так воно створює відблиски.
Морква допоможе повернути зір
Насправді морква корисна для здоров’я очей, тому що вона містить у собі вітамін А. Однак експерти визнали, що для очей корисніше вживати зелені листові овочі і свіжі фрукти. Вони багаті на велику різноманітність вітамінів та інших необхідних поживних речовин, які здатні запобігти розвитку катаракти.
Окуляри і лінзи не можна носити постійно
Якщо офтальмолог прописав окуляри для читання, то використовуйте їх. Очі будуть перебувати у сильній напрузі і швидко втомлюватись, якщо робити це без спеціальних окулярів. Вони не послаблять вашого зору, а, навпаки, захистять очі.
Довго сидіти за комп’ютером шкідливо
Це заняття не може нашкодити очам. Вони сильно напружуються лише при тривалому використанні комп’ютера та інших гаджетів. Переконайтеся, що місце, де ви працюєте, правильно освітлене. Кожні дві години робіть перерву на 10 хвилин, це дозволить очам відпочити.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».