Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 29 Липень 2016 13:02

Британець Фрум утретє виграв «Тур де Франс»

Rate this item
(0 votes)

Британський велогонщик Крістофер Фрум із команди Sky після останнього гірського етапу між містечками Межев і Морзін зберіг жовту майку лідера генеральної класифікації головної в сезоні велобагатоденки «Тур де Франс». Фактично це означало перемогу в усьому тритижневому змаганні, оскільки 24 липня в Парижі фінішував так званий етап дружби.
Для Фрума нинішня перемога на «Тур де Франс» є третьою в кар’єрі. Він також перемагав у цьому змаганні у 2013 і 2015 роках.
Упродовж усієї гонки сумнівів у перемозі британця майже не виникало — вся команда Sky чітко спрацювала на свого лідера. Єдина проблема виникла на гірському 12-му етапі з фінішем на Мон Ванту.

Справжня драма розгорнулася в групі фаворитів, де внаслідок масового вибігання вболівальників на трасу за кількасот метрів до фінішу Кріс Фрум, який до цього розпочав вдалу атаку та втік від своїх конкурентів, зламав велосипед і був змушений долати кількадесят метрів бігом, поки не отримав інший.
Унаслідок інциденту британець втратив до двох хвилин відносно інших фаворитів та першу сходинку класифікації. Однак у підсумку організатори дали Фруму однаковий час із лідерською групою.
Другим у генеральній класифікації з відставанням у понад 4 хвилини став француз Роман Барде з команди AG2R Lа Mоndiale, він же став і єдиним французом, котрий переміг на одному з етапів «Туру». Барде виграв дуже складний 19-й етап — із фінішем на Монблані.
Словак Петер Саган отримав зелену майку як найкращий спринтер, поляк Рафал Майка виграв гірську номінацію.

Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».