Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 29 Липень 2016 13:45

Заговорять і німі

Rate this item
(0 votes)

Компанія VocaliD заявила про створення унікальної технології, за допомогою якої почати говорити зможуть навіть німі.
Для відтворення голосу людини достатньо буде звичайного звуку подиху без необхідності вимови окремих слів або цілих речень. Технології відтворення людського голосу існують уже кілька десятиліть, проте багато компаній досі використовують для створення «штучної мови» зразки тисяч речень.
Массачусетська компанія VocaliD використовує лише звукові фрагменти зітхань — їх достатньо, щоб сформувати звуковий файл, який потім обробляється пристроєм, що перетворює текст на мовлення. Метод уже був успішно протестований на пацієнтці Джессі Левайн із синдромом Лу Геріга — прогресуючою хворобою рухових нейронів.


ПІД­ТВЕР­ДЖЕ­НО, ЩО РО­СІЯ Є СВІ­ТО­ВИМ ЛІ­ДЕ­РОМ ЗА ТЕМ­ПА­МИ ПО­ШИ­РЕН­НЯ ІМУ­НО­ДЕ­ФІ­ЦИ­ТУ

Росія випереджає за процентним показником ВІЛ навіть Кенію, Уганду, Танзанію, Мозамбік і Зімбабве. На думку експертів ООН, причиною такого рекордного зростання кількості хворих на СНІД та ВІЛ є відмова від участі в Міжнародній програмі профілактики ВІЛ/СНІД.
Відомо, що забезпечити замісну профілактику власними коштами російські регіони не змогли. Зараз лише 37 відсотків росіян, які потребують антиретровірусної терапії, отримують свої препарати.
Загалом лише чверть хворих на СНІД та ВІЛ росіян можуть відносно комфортно жити з цими захворюваннями.

 

ДЕ­ПАР­ТА­МЕНТ ОХО­РО­НИ ЗДО­РОВ’Я НЬЮ-ЙОР­КА ПО­ВІ­ДО­МИВ ПРО ПЕР­ШИЙ ОФІ­ЦІЙ­НИЙ ВИ­ПА­ДОК ПЕ­РЕ­ДА­ЧІ ВІ­РУ­СУ ЗІ­КА СТА­ТЕ­ВИМ ШЛЯ­ХОМ

Передача вірусу жінці сталася від випадкового статевого партнера. Усі випадки статевої передачі, про які повідомлялося у пресі раніше, походять від людей, що перебували у забруднених регіонах під час спалаху Зіка. Такі випадки були зареєстровані в 11 країнах світу, в тому числі в США і у Франції.

Здатність вірусу Зіка поширюватися через сексуальний контакт може допомогти хворобі вкоренитися за межами регіонів із тропічним кліматом. Саме у цих регіонах живуть комарі Aedes Aegypti, які є переносниками вірусу Зіка, а також лихоманки Чикунгунья й жовтої лихоманки.
У мешканки Нью-Йорка, зараженої вірусом Зіка через незахищений сексуальний контакт, вже за кілька днів після зараження проявилися всі симптоми захворювання: підвищення температури, лихоманка, втома, висип та біль у всьому тілі. Чиновники сфери охорони здоров’я у Нью-Йорку підтвердили, що вірус Зіка дійсно передається статевим шляхом при незахищеному вагінальному контакті.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».