Військо
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 29 Липень 2016 17:44

«Бойові швачки» — захисникам батьківщини

Rate this item
(0 votes)

ЗГУРТУВАВШИСЬ У НЕВЕЛИЧКИЙ КОЛЕКТИВ, ЖІНКИ ПЛЕТУТЬ ДЛЯ УЧАСНИКІВ АТО МАСКУВАЛЬНІ СІТКИ, ШИЮТЬ ПОДУШКИ ТА НИЖНЮ БІЛИЗНУ

До не­дав­ньо­го ча­су Олек­сан­дра Пе­ро­ва про­хо­ди­ла вій­сь­ко­ву служ­бу за кон­трак­том у На­ціо­наль­но­му вій­сь­ко­во-ме­дич­но­му клі­ніч­но­му цен­трі Мі­ніс­тер­ства обо­ро­ни Ук­раї­ни «ГВКГ». Отож ба­чи­ла, як до Цен­тру при­во­зи­ли де­сят­ки по­ра­не­них бій­ців, як їх про­ві­ду­ва­ли зов­сім не­зна­йо­мі лю­ди, на­да­ючи різ­но­біч­ну до­по­мо­гу. Звіль­нив­шись у за­пас, ви­рі­ши­ла при­єд­на­ти­ся до бла­го­род­ної спра­ви.
Не­за­ба­ром ство­ри­ла во­лон­тер­ську гру­пу «Бо­йо­ві швач­ки», до якої увій­шли не­бай­ду­жі ки­ян­ки. І ось уже май­же два ро­ки во­ни ши­ють для бій­ців — учас­ни­ків АТО — ниж­ню бі­лиз­ну.

— Дізнавшись про нашу діяльність, люди приносять нам матеріал, рідше кошти, — розповіла пані Олександра. — На них купуємо все необхідне для роботи. Завдяки соцмережам знайшлися такі ж небайдужі люди за сотні кілометрів, які теж надають нам фінансовоматеріальну допомогу. Приміром, колектив приватної харківської фірми «Сатин» надіслав матеріал, якого вистачило на пошиття кількох сотень трусів.
З недавніх пір «швачки» почали плести маскувальні сітки і шити подушки. А ще — допомагають захисникам країни продуктами харчування, засобами особистої гігієни. Учасниками акції «Допоможи нашому солдату» стали й діти, зокрема учні Київської школи № 238 під керівництвом учительки Ліни Гулюк, які постійно передають для бійців чай, каву, різні смаколики. І власну продукцію, і гуманітарну допомогу Олександра Юріївна передає в АТО через Наталю Прилуцьку і Юлію Смирнову — волонтерів, які постійно бувають в районі АТО.
— Хто входить до складу «Бойових швачок»? — цікавлюся у Олександри Перової.
— Це, зокрема, пенсіонерки Жанна Шнуренко та Любов Скосаренко, які спеціалізуються на білизні, Галина Львова, Тамара Ковальова, Галина Шевчук, Лідія Анісімова, Наталя Головня. Є серед нас і переселенки з Донбасу — Ганна Дзюба та Світлана Біатова. Продукція, про яку йдеться, користується широким попитом у зоні проведення антитерористичної операції. Військовослужбовці дякують за неї і просять їх продовжувати благодійну діяльність.
Олександра Перова— У наш підрозділ надійшло кілька десятків комплектів білизни і три маскувальних сітки, — повідомив старший сержант однієї з механізованих бригад Анатолій Шморчук, який перебуває на лікуванні у Центрі. — Велике їм спасибі від усього особового складу нашої роти!
— Розуміємо, що наша допомога — це крапля в морі, — зазначила Олександра Перова. — Але ми раді, що, допомагаючи нашим хлопцям у протистоянні з ворогом, певною мірою теж причетні до захисту рідної країни. Користуючись нагодою, хочу щиро подякувати всім жінкам, які входять до «Бойових швачок», за їхню безкорисливість, щире бажання допомогти нашому війську захистити рідну землю.
Особливо вдячна Тетяні Ровейчі та Наталії Афоніній, які, незважаючи на проблеми зі здоров’ям, теж беруть участь у благодійній місії. А також Вікторії Корецькій, Любові Гузовській, Ніні Коваленко, які працюють у групі від дня її заснування.
На сьогодні «Бойові швачки» пошили і відправили в АТО понад 11 тисяч пар спідньої білизни, десятки маскувальних сіток і подушок. У них великі плани на майбутнє. Зокрема, планують не лише збільшити кількісні показники продукції для бійців АТО, а й розширити її асортимент.
Нещодавно Українська православна церква Київського патріархату нагородила Олександру Перову медаллю «За жертовність та любов до України». Сама жінка вважає, що це є визнанням роботи усього колективу «Бойових швачок».
Сергій ЗЯТЬЄВ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».