Спорт
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Липень 2019 20:33

Майк Тайсон у Києві: бокс, булава і голуби

Rate this item
(0 votes)

ЛЕ­ГЕН­ДАР­НИЙ АМЕ­РИ­КАН­СЬКИЙ БОК­СЕР СТАВ АМ­БА­СА­ДО­РОМ ТМ PARIMATCH
Ус­міх­не­ний і до­теп­ний, у чу­до­вій фі­зич­ній фор­мі і зі жва­вим по­гля­дом — та­ким у Ки­єві по­ба­чи­ли ко­лиш­ньо­го аб­со­лют­но­го чем­піо­на сві­ту з бок­су у су­пер­важ­кій ва­зі Май­ка Тай­со­на.

Американець, який є рекордсменом Книги рекордів Гіннесса і займає почесне місце в Міжнародному залі боксерської слави, прилетів на запрошення ТМ Parimatch, яка зробила його своїм офіційним бренд-амбасадором. Тайсон приїхав до України у супроводі рідних — дружини Кікі та сина Аміра.

Напередодні «Залізний Майк» провів невеличке тренування. А вже зранку 6 липня бадьорий і позитивний, у джинсах і футболці, зустрівся з журналістами у Champion Hall КВЦ «Парковий» у рамках проекту Breakfast with Champions.
Нагадаємо, Breakfast with Champions — проект TM Parimatch, у рамках якого спортивні журналісти мають можливість неформально поспілкуватися з легендами світового спорту. Гостями проекту були Тарас Степаненко, Олег Верняєв, Юрій Чебан, Олександр Абраменко.
Майк Тайсон так прокоментував початок роботи з TM Parimatch: «Своє життя я присвятив і присвячую спорту. Я запрограмований на це. Якщо я не буду займатися, то розтовстію, захворію й помру.
Я тренувався при першій-ліпшій можливості: вранці, до навчання, під час, після. Навіть дивлячись телевізор, я займався. В цьому і є сенс. Бути кращим, бути першим. Команда Parimatch — кращі, тому я без сумнівів погодився стати їх бренд-амбасадором. Кращі повинні триматися разом».
«Майк Тайсон — непересічна постать у світовому спорті. В 20 років він став наймолодшим в історії чемпіоном світу з боксу у суперважкій вазі. На його прикладі тисячі дітей обирали спорт і залишали вулицю. Для нас велика честь, що він став послом нашого бренду», — заявив представник ТМ Parimatch Вадим Місюра на початку зустрічі.
«Мені приємно чути, що я надихав багато людей займатися спортом. Особисто для мене таким прикладом був Мухаммед Алі», — розпочав своє спілкування з представниками ЗМІ легендарний боксер.
Найрізноманітніші запитання посипалися на нього кулеметною чергою — усім було цікаво дізнатися думку та ставлення Майка Тайсона до різноманітних проблем чи подій.
Безперечно, на першому місці були запитання про бокс. «Ломаченко — найкращий. Це все, що я можу сказати про цього українського хлопця. Він неймовірний. Але я з ним, на жаль, не знайомий. Про перспективи Усика в суперважкій вазі поки не можу нічого сказати. Номер один у суперважкій вазі? Деонтей Вайлдер», — відповів Тайсон.
На його думку, сучасний класичний бокс потребує змін і реформ, аби конкурувати з неймовірним прогресом нового явища у спорті — змішаних єдиноборств ММА.
«Така зірка ММА, як Конор Макгрегор, уже давно перетворився на надзвичайно успішного бізнесмена. Хоча він ще не все довів у спорті і ми всі чекаємо його нових боїв», — заявив Тайсон. Нагадаємо, що у лютому 2019 року саме Конор Макгрегор став першим світовим амбасадором ТМ Parimatch.
Протягом свого життя Майк Тайсон гідно подолав чимало труднощів — поразки на рингу, скандали, згубні звички. Він і не приховує, що завжди намагався залишатися самим собою і ніколи не прагнув подобатись усім.
На запитання про те, що Тайсон посідає у символічному списку поганих хлопців у спорті лише третє місце, Майк відповів із притаманним йому гумором: «Я лише третій? А хто перший? Уругвайський футболіст Луїс Суарес? Я не знаю цього хлопця. Він теж кусався?
Я не впевнений, що його штрафували на три мільйони доларів за це (Тайсон згадав про скандальний епізод під час його бою 1997 року проти Евандера Холіфілда, тоді він відкусив супернику шматок вуха. — Укрінформ). Коли наступного разу складатимете такий список, я повинен бути на першому місці».
Звісно, українські журналісти не могли оминути тему найпопулярнішого виду спорту в нашій країні — футболу. З’ясувалося, що Тайсон — великий фанат англійських клубів «Арсенал» і «Челсі», а збірну Бразилії він вважає найкращою командою у світі.
До речі, свого тезка — бразильського футболіста «Шахтаря» Тайсона він упізнав одразу ж, щойно йому запропонували відгадати зображення гравця на одному з трьох фото.
Своє життя сьогодні американець присвячує родині та різноманітним благодійним проектам. Тайсон пише книги, знімається в кіно, веде бізнес, багато подорожує. Водночас іти шляхом Віталія Кличка та Арнольда Шварценеггера і робити кар’єру політика він не збирається.
«Коли ти стаєш політиком, ти розпиляєш свою увагу та сили на безліч проблем і завдань. Я ж не хочу втрачати свою індивідуальність і підлаштовуватися під чужі правила гри», — пояснив Майк Тайсон.
В Україні «Залізний Майк» не вперше і не приховує, що йому тут дуже подобається. «Люблю Україну, вона просто чудова», — зізнається американець, який під час прес-конференції був у захопленні від символічного подарунка — копії булави Богдана Хмельницького.
Незважаючи на щільний графік (автограф-сесія, зйомки промороликів для ТМ Parimatch), Тайсон планує привезти на згадку про Україну не лише гарні враження. Не виключено, що у Києві Майк поповнить свою численну колекцію домашніх голубів, яких у нього вже понад 3 тисячі.

Святослав ВАСИЛИК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».