Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Липень 2019 20:42

Бразилія виграла кубок Америки з футболу

Rate this item
(0 votes)

Фут­бо­ліс­ти збір­ної Бра­зи­лії ста­ли пе­ре­мож­ця­ми Куб­ка Аме­ри­ки-2019.
У фіналі головного футбольного турніру серед південноамериканських команд національна збірна Бразилії на стадіоні «Маракана» в Ріо-де-Жанейро з рахунком 3:1 перемогла команду Перу, повідомляє Укрінформ.
У складі бразильців відзначились Евертон (15-а хвилина), Габріел Жезус (45+2) і Річарлісон (90, з пенальті); у перуанців м’яч забив Паоло Герреро (44, з пенальті).

Третє місце посіли футболісти Аргентини, які здолали в поєдинку за 3-є місце збірну Чилі (2:1), яка склала чемпіонські повноваження.
Бразильці вперше за 12 років і удев’яте в історії виграли Кубок Америки. Найчастіше на континенті перемагали лише Уругвай (15 разів) і Аргентина (14).
* * *
36-річ­ний бра­зиль­ський фут­бо­ліст Да­ні Ал­вес став кра­щим грав­цем Ко­па Аме­ри­ка-2019, ві­ді­грав­ши всі 6 мат­чів на тур­ні­рі та за­бив­ши 1 м’яч. Про це по­ві­дом­ляє Sport Arena.
Дані Алвес також став рекордсменом за кількістю титулів. У фіналі Копа Америка-2019 збірна Бразилії перемогла команду Перу (3:1), завдяки чому Дані Алвес оновив рекорд за кількістю виграних трофеїв — 40. Разом зі збірною Бразилії він двічі ставав переможцем Копа Америка. Також захисник тричі вигравав Лігу чемпіонів і двічі — Кубок УЄФА.
Кращим воротарем турніру визнано бразильця Алісона. Голкіпер «Ліверпуля» за 6 матчів на турнірі пропустив лише 1 м’яч. Єдиний м’яч у його ворота забив форвард збірної Перу Паоло Герреро, реалізувавши пенальті.
Кращим бомбардиром Копа Америка-2019 став ще один гравець збірної Бразилії — Евертон. Форвард забив 3 м’ячі і зробив 1 результативну передачу. Також тричі відзначився і перуанець Герреро.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».