Баскетбол
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Липень 2016 21:55

Впевнений поступ

Rate this item
(0 votes)

У столиці Фінляндії Гельсинкі, де триває молодіжний чемпіонат Європи з баскетболу серед чоловічих команд, розпочалася стадія плейоф. Збірна України, яка вийшла з першого місця групи «С», протистояла четвертій команді групи «D» — Бельгії. Команда Максима Міхельсона видала черговий потужний матч і завдяки неймовірній третій чверті (28:9) здобула переконливу перемогу з рахунком 95:73.
Бельгійці потужно розпочали поєдинок. Сильна гра у захисті цієї команди у стартовому відтинку гри не дозволила українцям комфортно почуватись у позиційному нападі. Свої перші очки з трисекундної зони українська команда здобула зусиллями Павлова лише на 5й хвилині ігрового часу.
Щоправда, після цього важкий форвард у тандемі із Зотовим ще кілька разів результативно завершував атаки (10:9).

Бельгійці ж у нападі зробили акцент на дальні кидки. У першій половині це прекрасно допомагало нашому супернику. П’ять з дев’яти триочкових у першій десятихвилинці від бельгійців дещо приголомшили нашу команду.
Не в останню чергу це зробила і заключна атака зі свого майданчика від Вервурта, який і встановив підсумок напруженої десятихвилинки — 27:24. У другій десятихвилинці команди обмінялися мініривками. Спочатку Олександр Кобець влучив здалеку, а після цього Антоненко допоміг українцям організувати максимальну різницю в першій половині матчу — 35:28.
Перший удар українців Бельгія витримала і зуміла відповісти кількома гострими та результативними проходами. Виграти половину українцям допомогли емоції наприкінці другої чверті. Сидоров та Михайлюк реалізували прекрасний прорив, який і підсумував першу половину гри — 48:44.
На початку третього періоду Україна, яка вважалася беззаперечним фаворитом цієї пари, взяла гру у свої руки. У нашої молодіжки почала простежуватися її найгрізніша зброя — швидкі атаки та дальні кидки. Як показала практика Євробаскета2016, за таких обставин наші хлопці просто нестримні.
Ривок розпочав Кобець, який зробив прекрасну передачу на триочкову атаку Сидорова, а після цього і сам влучно кинув ізза дуги. Довершив потужний десятиочковий ривок двома з фолом Тарасенко — 58:48. Загалом у цьому періоді українці реалізували п’ять триочкових кидків (три із них — Кобець) і дали супернику здобути лише дев’ять очок у нападі.
Відтак наші хлопці виходили на заключний період, виграючи 76:53. Зважаючи на відчутну перевагу, цей період став лише формальністю. Тож команда Максима Міхельсона довела матч до впевненої перемоги з рахунком 95:73.
Найрезультативнішим гравцем матчу став Павлов, в активі якого 18 очок. Кобець та Зотов зібрали відповідно 15 і 14 очок.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».