Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Сiчень 2019 18:44

При діабеті 2-го типу експерти радять найприйнятливішу їжу

Rate this item
(0 votes)

Є певні продукти, які забезпечують величезну користь для здоров’я людей із діабетом. Такі продукти часто називають «суперпродуктами при діабеті». Овочі, які не містять крохмалю, — це, мабуть, єдиний найкращий тип їжі для діабетиків.
Наприклад, одним із таких овочів є морква. Вживання великої кількості моркви та інших овочів, що не містять крохмалю, може допомогти уникнути деяких ускладнень діабету, включаючи серцеві захворювання. Це також — капуста, салат, шпинат, кабачки, броколі і гриби.

Усі вони містять багато вітамінів А, С і К та є джерелом розчинної клітковини, що знижує рівень глюкози у крові і поганого холестерину.
Дослідження послідовно пов’язують ці овочі зі зниженням ризику високого кров’яного тиску, хвороб серця і раку.
Американська діабетична асоціація рекомендує займати як мінімум половину обідньої тарілки некрохмалистими овочами.
Також можна зменшити ризик розвитку діабету вживанням ягід та фруктів, які містять антоціани, що знижують резистентність до інсуліну і підвищують чутливість до нього. Це — ожина, чорниця, малина, чорна смородина, виноград чорних сортів, вишня, слива, гранати тощо.
Таким чином, зміна харчових звичок, включення до раціону корисних продуктів, зокрема овочів, які не містять крохмалю, дозволить тримати рівень цукру в нормі, знизити ризики деяких ускладнень, включаючи серцеві захворювання та інсульти. Ці нескладні зміни у способі життя допоможуть досягти перемоги над діабетом 2го типу.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».