Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Сiчень 2019 18:53

Пластир на шкірі забезпечить протизаплідну дію на півроку

Rate this item
(0 votes)

Новий протизаплідний пластир, що ліплять на шкіру, може запобігати вагітності протягом шести місяців.
Він наділений крихітними мікроголками, які під шкіру впорскують протизаплідний засіб.
Такі мікроуколи абсолютно безболісні і голки зроблені з того ж матеріалу, що і розчинні шви, які використовують у хірургії, тому вони безпечно поглинаються організмом.

Протягом декількох місяців голки можуть випускати протизаплідний засіб у кровоток.
Патч обіцяє стати більш ефективним, ніж нинішні варіанти запобігання небажаної вагітності, і забезпечує усунення необхідності приймати таблетки щодня.
За прогнозами це буде більш популярний засіб, ніж інші довгострокові контрацептиви, наприклад спіраль або імплантат, які вимагають, щоб їх імплантували або вводили лікар чи медсестра.
Професор Технологічного інституту Джорджії в Атланті Марк Праусніц сказав, що зараз існує великий інтерес до надання більшої кількості варіантів протизаплідних засобів тривалої дії. Тому фахівці поставили за мету надати жінкам можливість самостійно застосовувати засоби тривалої дії за допомогою мікроголкового пластиру, який ліплять на шкіру раз на місяць.
У цілому вони мають намір розробити пластир, який може забезпечити достатню кількість гормону для контрацепції тривалістю в шість місяців.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».