Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Сiчень 2019 18:48

Рівень кальцію передбачить ризик серцевих проблем

Rate this item
(0 votes)

Фахівці рекомендують: контролюйте рівень кальцію, бо він може сигналізувати про ризик серцевих хвороб.
Плями кальцію на стінках серцевої артерії можуть вказувати на ранній ризик серцево-судинних захворювань, особливо у чоловіків, і можуть допомогти у розробці методів лікування, кажуть дослідники.

За даними групи вчених з Університету Каліфорнії у Сан-Франциско, особливо мешканці Південної Азії схильні до розвитку серцево-судинних захворювань і становлять собою понад 60% таких пацієнтів у всьому світі.
У жителів регіону також переважає високий кров’яний тиск, холестерин і діабет у більш молодому віці, ніж в інших расових і етнічних групах. Проте залишається неясним, які саме клінічні фактори здатні визначити тих, хто піддається найбільшому ризику.
Крім того, було встановлено, що у населення Південної Азії рівень кальцифікації вище у чоловіків (8,8%) проти 3,6% — у жінок.
«Наявність і зміна кальцію у коронарній артерії може бути корисною для прогнозування ризику у цій етнічній групі і може забезпечувати більш розумне використання статинів та інших профілактичних методів лікування», — сказав провідний автор Алка Канайо, професор Університету Каліфорнії в Сан-Франциско.
Для дослідження, що з’явилось у журналі Американської кардіологічної асоціації, команда вивчала пацієнтів з етнічним походженням з Індії, Пакистану, Бангладеш, Шрі-Ланки, Непалу і Бутану й виявила, що у чоловіків із Південної Азії був такий же рівень кальцифікації.
З огляду на важливість цього показника слід періодично проходити обстеження у свого лікаря.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».