Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 11 Сiчень 2019 18:17

Опалення може провокувати розвиток небезпечних захворювать

Rate this item
(0 votes)

Опа­лю­валь­ний се­зон у са­мо­му роз­па­лі. З при­хо­дом справж­ніх мо­ро­зів на­шим єди­ним по­ря­тун­ком є при­мі­щен­ня, де пра­цю­ють ба­та­реї. Од­нак ми на­віть не пі­до­зрю­ємо, яку за­гро­зу во­ни не­суть здо­ров’ю лю­ди­ни.

Фахівці визначили, які хвороби можуть розвинутись або загостритись у людей через прилади опалення. Найпоширеніша недуга — респіраторні захворювання.

Крім того, через сухе і підвищеної температури повітря людина стає сонливою, дратівливою, їй важко концентруватись і запам’ятовувати інформацію. З цієї ж причини збільшується ризик виникнення проблем з очима, особливо якщо ви часто працюєте за комп’ютером.
Щоб мінімізувати ризики, придбайте зволожувач повітря і кожні 10 хвилин робіть гімнастику очей. Сухе повітря і підвищення температури повітря в приміщенні є причиною проблем зі шкірою і волоссям. На обличчі з’являються зморшки і висипання, а волосся стає ламким.
Учені з Великобританії виявили взаємозв’язок між ожирінням і опаленням. У теплому приміщенні людині хочеться менше рухатись і виходити на вулицю, де дуже холодно.
Таким чином, знижується імунітет людини і погіршується метаболізм. Жирова маса, що накопичується спеціально для захисту організму від холоду, не спалюється. І корисний жир поступово замінюється білим. Так людина набирає зайву вагу.
Коливання температури у зимовий період небезпечні ще й для сердечників. Коли така людина виходить із теплої квартири і потрапляє на морозне повітря або навпаки, відбувається різке звуження судин, через що росте навантаження на серце.
Щоб запобігти раптовому підвищенню артеріального тиску та інших проблем із серцевосудинною системою, медики рекомендують знижувати температуру до 20°С.
Не менш небезпечні і тепловентилятори, оскільки вони провокують хвороби бронхів і легенів. Крім цього, безперервно видаваний шум цим пристроєм може викликати порушення психіки.
Масляні батареї вкрай небезпечно розміщувати поруч із меблями, виготовленими із дешевих матеріалів, бо це викличе виділення отруйних хімічних речовин. Вдихаючи їх, людина згодом може зіткнутися з розладом нервової системи або алергією, а також отримати отруєння.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».