Освіта
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Сiчень 2019 15:40

Дев'ятикласники цього року не здаватимуть ЗНО

Rate this item
(1 Vote)

У 2019 році учні 9-х класів не здаватимуть державної підсумкової атестації за технологією ЗНО.
Відповідне роз’яснення оприлюднило на своєму сайті Міністерство освіти та науки.
«У 2019 році державну підсумкову атестацію за технологією ЗНО здаватимуть лише учні 11-х класів, а також студенти закладів вищої (коледжі та технікуми) та професійної освіти, які цього року завершуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти.

Учні 9-х класів, як і в попередні роки, здаватимуть ДПА у письмовій формі (не у формі ЗНО)», — йдеться у повідомленні.
Як раніше повідомляла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, запуск ЗНО в 9-му класі планується до старту старшої профільної школи НУШ. За чинним календарем реформи це орієнтовно після 2026–2027 навчального року.
Стосовно випускників 11-х класів, то їм результати ЗНО зараховуватимуть як оцінки за ДПА з таких предметів: українська мова і література (частина з української мови) (обов’язково); математика або історія України (період ХХ — початок ХХІ століття) (на вибір випускника); один із предметів, за якими складається ЗНО (на вибір випускника).
Учням, які оберуть іноземну мову, результат ЗНО буде зараховано залежно від рівня, на якому вони вивчали мову. Студенти закладів вищої та професійної освіти складатимуть ДПА у формі ЗНО тільки з двох предметів: української мови та на вибір математики або історії України.
Як повідомляв Укрінформ, з 8-го по 31 січня триває реєстрація на пробне зовнішнє незалежне тестування.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».