Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Травень 2018 12:23

Цінність негативу та хибні прогнози, які справдилися. Книжкові новинки "Нашого формату"

Rate this item
(0 votes)

Теми нових книг — суперпрогнозування, поведінкова економіка, мистецтво і наука передбачення, нестандартний підхід до проблем...
Видавництво «Наш формат» дбає про підвищення інтелектуального рівня своїх читачів, тому до топової п’ятірки книжкових новинок квітня вони віднесли книги, які суттєво допоможуть кожному з нас у самовдосконаленні та саморозвитку.
Зокрема, видавці радять українським читачам книгу американського підприємця, засновника компанії Infinity Squared Media LLC Марка Менсона «Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем».

«Ми живемо в культурі, зацикленій на занадто оптимістичних очікуваннях. Із самого дитинства нам нав’язують нереалістичні ідеали, яких ми прагнемо досягти попри все: лише найвищі оцінки, досконала зовнішність, надсучасні гаджети, найкрутіша робота, тільки екзотичні подорожі й не менш яскраві світлини в соцмережах.
Постійно женучись за успіхом і щастям, ми намагаємось уникати будьякого негативу. Однак негативний досвід, як переконує Марк Менсон, надзвичайно цінний: він звільняє нас від міражу щастя», — зазначили у видавництві.
Про розумні капіталовкладення, гіпотезу ефективного ринку та про те, яких помилок ми як споживачі припускаємося щодня, зрозумілою мовою викладено у свіжій книзі лауреата Нобелівської премії з економіки Річарда Талера «Поведінкова економіка. Як емоції впливають на економічні рішення».
«За класичною економічною теорією люди діють раціонально. Та й самі ми схильні думати, що ухвалюємо рішення з максимальною вигодою для себе. Однак нашим вибором часто керують емоції, і Річард Талер на основі численних досліджень та прикладів із життя переконає вас у цьому.
За яких обставин ми більше схильні до ризику та як ефективно заощаджувати кошти? Про наші упередження та самоконтроль він розповідає не лише зрозуміло та цікаво, а й навіть із гумором», — таку анотацію до книги дають видавці.
Ще однією цікавою видавничою новинкою «Наш формат» назвав книгу американського журналіста і письменника, редактора Bloomberg Technology Бреда Стоуна «Вискочки. Uber, Airbnb та битва за Кремнієву долину».
«Якби десять років тому вам сказали, що ви сміливо сідатимете в машину незнайомця чи навіть зупинятиметеся в будинку невідомих вам людей, ви не повірили б.
Однак сьогодні сервісами Uber і Airbnb користується дедалі більше людей по всьому світу, адже вони допомагають заощаджувати час і кошти й урізноманітнюють подорожі.
Ці компанії не стояли біля витоків технологічної хвилі, та саме вони досягли неймовірного успіху, якому конкуренти й інші компанії Кремнієвої долини можуть лише позаздрити», — розповіли у видавництві.
Бред Стоун є автором бестселера «Продається все. Джефф Безос та ера Amazon», перекладеного 26 мовами.
Вже впродовж тривалого часу питання гендеру є важливим і актуальним. Цивілізований світ десятки років шукає відповідь на запитання: якою має бути справжня рівність чоловіків і жінок, коли й досі жінкам постійно доводиться перебувати у стресових умовах, а їхня кар’єра й сім’я перебувають на різних шальках терезів?
Свій погляд на цю дражливу тему виклала американська експертка з питань зовнішньої політики, дослідниця сфери публічного права й міжнародних відносин, головна виконавча директорка аналітичного центру New America АннаМарі Слотер у книзі «Між двох вогнів. Чому ми досі обираємо між роботою та сім’єю».
Авторка досліджує, як потрібно змінити культуру трудових відносин, соціальну та державну політику, а також пояснює, чому питання балансу між роботою й особистим життям — болісна тема як для жінок, так і для чоловіків.
АннаМарі Слотер упродовж 2002–2004 років очолювала Американське товариство міжнародного права, а 2009го була призначена на посаду керівника з питань планування політичного курсу Держдепартаменту США.
До топ5 квітневих новинок «Наш формат» також відносить книгу «Суперпрогнозування. Мистецтво і наука передбачення» від авторів — канадськоамериканського письменника, політолога, викладача Пенсільванського університету Філіпа Тетлока та лауреата Amnesty International Media Award, журналіста Дена Арднера.
«У своїй книзі автори доводять, що завдяки вмінню прогнозувати події можна уникнути помилок і досягти успіху в усіх сферах нашого життя.
Однак мало кому до снаги передбачити, у що варто вкладати кошти, який новий продукт здатен завоювати ринок і яких змін чекати на політичній арені. Навіть провідні експерти часто радше здогадуються про певні речі, ніж аналізують можливості їхньої появи.
Тетлок і Арднер зібрали низку прогнозів, які справдилися, хоч більшість вважала їх хибними, і на основі цих даних створили дієву формулу успішних передбачень, яка працює в бізнесі, політиці, міжнародних відносинах і навіть в особистому житті», — розповіли у видавництві «Наш формат».

Любов БАЗІВ, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».