Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Лютий 2016 17:35

Золото Харлан та олімпійська ліцензія України

Rate this item
(0 votes)

Вітчизняних прихильників фехтування знову порадувала олімпійська чемпіонка Пекіна-2008 та бронзова призерка Лондона-2012 Ольга Харлан. На етапі Кубка світу з фехтування на шаблях, який відбувся у бельгійському Сінт-Нікласі, українка здобула впевнену перемогу. В 1/8 фіналу наша співвітчизниця перемогла росіянку Єкатєріну Дяченко (15: 7), у чвертьфіналі вона з рахунком 15:6 здолала Роселлію Грегоріо з Італії.
У півфіналі Харлан виявилася сильнішою за олімпійську чемпіонку Кім Чжийон, яка представляє Південну Корею (15:6). А в фіналі Ольга з рахунком 15:10 перемогла ще одну представницю Росії — Яну Єгорян.

Для Харлан це перше індивідуальне золото у сезоні, яке повернуло їй другу позицію світового рейтингу (215 очок). На 61 очко більше має росіянка Софія Вєлікая, а третьою стала американка Маріель Загуніс (203).
Інші українки — Олена Жовнір, Аліна Комащук та Ольга Жовнір — вибули в 1/16 фіналу. Вороніна програла угорській спортсменці Анні Мартон, Комащук на цій стадії зупинила представниця Греції Вассілікі Вугіука, а Жовнір програла корейці Лі Раїн.
А для нашої національної команди цей етап Кубка світу приніс бронзову нагороду. Харлан, Комащук, Вороніна та Кравацька впевнено дійшли до півфіналу, де з рахунком 37:45 поступилися збірній Франції. В бронзовому матчі українки перемогли Італію (45:41). Разом із бронзовою нагородою українські шаблістки завоювали і олімпійську командну ліцензію.
Окрім збірної України, яка посідає другу сходинку світового рейтингу, путівки до Ріо завоювали лідери класифікації — росіянки, а також збірні Франції, США, Кореї, Італії, Польщі та Мексики.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».