Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Серпень 2014 03:00

Плюс «Зоря», мінус «Чорноморець»

Rate this item
(0 votes)

Футболісти луганської «Зорі» та одеського «Чорноморця» з різним настроєм залишали футбольне поле після повторних матчів третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Одесити після вдалого виступу у турнірі в минулому сезоні, на жаль, цього разу припинили боротьбу на ранньому етапі, а футболісти «Зорі», всупереч прогнозам фахівців, пройшли далі.

Після вкрай невдалого матчу у Спліті «Чорноморець» не зумів реабілітуватися у матчі-відповіді в Одесі. Виїзна поразка 0:2 стала тим бар’єром, котрий команда Романа Григорчука не зуміла подолати. Уже зовсім інший «Чорноморець» мав проходити «Спліт», якби реалізував свої моменти у першому таймі.
У першій половині гри одесити не реалізували три стовідсоткові моменти для взяття воріт. Одесити не забивали у порожні ворота, били з кількох метрів повз них і не використали вихід сам на сам з голкіпером хорватів. Чого не вистачило команді Григорчука в цих моментах? Напевно, майстерності і фарту вкупі.


«Спліт» у першому таймі сидів на своїх воротах усієї командою, і лише одного разу був контрвипад та удар Беля, який взяв Безотосний. У другому таймі дотиснути хорватів «Чорноморець» не зумів. Іван Матіч, очевидно, зрозумів, що гра на відбій може коштувати команді Ліги Європи. Хорвати почали більше контролювати м`яч, активніше заграли фланги, і «Спліт» вирівняв гру.
Одеська команда не мала переваги у володінні м`ячем. Подача ж кутових та стандартів у другому таймі не стала великою проблемою для гостей. Лише в доданий арбітром час після стандарту у виконанні Назаренка воротарю «Спліта» довелося докласти зусиль, щоб перевести м`яч на кутовий після удару Сімакова. У підсумку гра так і закінчилася з рахунком 0:0. Тож «Чорноморець» став першим українським клубом, який цього сезону достроково завершив гру в єврокубках.
Луганській «Зорі», яка у першому матчі проти «Мольде» пропустила під завісу зустрічі, для продовження боротьби потрібно було забивати норвезькому клубу в гостях. Завдання мінімум підопічні Вернидуба виконали вже на третій хвилині, коли швидку контратаку луганчан, після передачі Караваєва, завершив капітан команди Микита Каменюка.
Український клуб відмінно розпочав зустріч, але в подальшому не реалізував великої кількості моментів біля воріт суперника. На 20-й хвилині нагоду забити втратив Любенович, після удару якого м’яч пролетів вище воріт Нюллана. Усе той же Желько загрожував воротам «Мольде» зі штрафного, але надійно зіграв голкіпер. Найнебезпечніший момент Любенович мав за 14 хвилин до завершення першого тайму: Ігнатьєвич виконав навіс на Желько, той пробив зльоту у ближній нижній кут воріт, але Нюллан знову врятував свою команду.
Норвежці ж нічим, крім навісних передач, не здивували, але саме після одного з таких навісів вони зрівняли рахунок. Шевченко, який кілька разів невдало грав на випередження, вчергове помилився саме на виході. Цим скористався Гульбранссен, який і відправив м’яч у порожні ворота — 1:1.
Другий тайм «Мольде» розпочав потужніше. На 54-й хвилині футболісти норвезького клубу могли виходити вперед. Футболісти луганського клубу обрізалися під час своєї атаки. Голкіпер «Зорі» змушений був залишити власні ворота і спробував перехопити м’яч у Чіми, однак після рикошету футбольний «снаряд» опинився у Діуфа. Сенегалець пробивав у порожні ворота, однак українську команду врятував Вернидуб, який перевів м’яч на кутовий. Ще через три хвилини небезпечно з лінії штрафного майданчика пробивав Мострем, однак цього разу Шевченко зіграв надійно і парирував цей удар.
У свою чергу, «Зоря» нічим особливим не запам’яталася. «Мольде» продовжував небезпечно атакувати, створюючи момент за моментом, утім, Шевченко страхував своїх захисників. Голкіпер «Зорі» спіймав кураж і відбив ще кілька гострих пострілів гравців суперника. Найцікавіше команди залишили глядачам на останні хвилини матчу.
Драматичний футбол розпочався за три хвилини до завершення основного часу. На 87-й хвилині Шевченко відбив пенальті від Форена, а вже через дві хвилини сам Форен забив у власні ворота. Здавалося, що перемога в кишені луганського клубу, однак на другій, доданій хвилині, «Мольде» заробив другий пенальті. До точки підійшов Ельюнусі, однак і він не зумів переграти голкіпера «Зорі», який фактично і вивів команду до наступного раунду плей-оф.
Наступного дня у Ньоні відбулося жеребкування раунду плей-оф Ліги Європи. На цій стадії Україну представлятимуть три клуби: харківський «Металіст», луганська «Зоря» і дніпропетровський «Дніпро», який вилетів із Ліги чемпіонів. У результаті жеребкування українські команди отримали таких суперників:
«Феєнорд» (Нідерланди) — «Зоря» (Україна)
«Рух» (Хожув, Польща) — «Металіст» (Україна)
«Дніпро» (Україна) —
«Хайдук» (Хорватія)
Матчі відбудуться 21 та 28 серпня.
також у паперовій версії читайте:

  • ЗГАСЛА ЩЕ ОДНА ЗІРКА
  • ДВОВЛАДДЯ
  • ПЕРШИЙ ТРОФЕЙ «РЕАЛА»

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».