Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 28 Жовтень 2016 13:40

«Динамо»: хтось має піти

Rate this item
(0 votes)

Про­ти­сто­ян­ня «Олек­сан­дрії» та ки­їв­сько­го «Ди­на­мо» ста­ло цен­траль­ним се­ред мат­чів 12 ту­ру чем­піо­на­ту Ук­раї­ни з фут­бо­лу у Прем’­єр-лі­зі. Ди­на­мів­ці зно­ву не по­ра­ду­ва­ли сво­їх при­хиль­ни­ків пе­ре­мо­гою. У свою чер­гу, «Олек­сан­дрія» ді­яла дис­цип­лі­но­ва­но в за­хис­ті і ско­рис­та­ла­ся по­мил­кою су­пер­ни­ка.

Наставник столичного клубу Сергій Ребров, порівняно з матчем проти «Бенфіки», зробив деякі зміни в стартовому складі. Так, навіть у заявку не потрапив Хачеріді, в запасі залишилися Корзун, Антунеш та Мораєс, замість яких грали Рибалка, Макаренко та Гладкий. Щодо самого матчу, то гра не радувала вболівальників великою кількістю небезпечних моментів, особливо у першому таймі.

«Динамо» на правах фаворита вже зі стартових хвилин заволоділо ініціативою, але і «Олександрія» не проти була грати другим номером. Команда Олександра Шарана щільно оборонялася, перекривши всі підступи до штрафного майданчика. Кияни часто використовували довгі діагональні передачі, які особливих дивідендів не приносили.
Лише за хвилину до перерви гості створили справді небезпечний момент. Ярмоленко зміг відкритися на передачу Буяльського, вийшов сам на сам з Леванідовим, але переграти голкіпера не зумів.
У другому таймі малюнок гри не змінився. Утім, на 52й хвилині оборона «Олександрії» таки дала збій. Завдяки провалу в опорній зоні господарів Сидорчуку вдалося виконати простріл у штрафний майданчик на Гонсалеза, який одним дотиком обробив собі м’яч, а другим потужно пробив під поперечку воріт Леванідова.
На крилах успіху «Динамо» провело ще кілька небезпечних атак. В одній із них на 62й хвилині голкрасень міг вийти у Сілви, але м’яч після удару ножицями у виконанні бразильця пролетів над поперечиною. У свою чергу «Олександрія» тільки оборонялася. Контратаки у підопічних Шарана явно не виходили.
Однак господарі поля все ж змогли відігратися. Допомогли їм самі динамівці. За десять хвилин до завершення матчу нарубали дров у власному штрафному майданчику голкіпер Рудько та захисник Віда. Перший, вибиваючи м’яч, влучив у хорвата, від якого м’яч відлетів до гравця господарів Пономаря, який і влучив уже в порожні ворота гостей. Після цього «Динамо» великими силами пішло на ворота суперника, який повністю окопався на підступах до штрафного майданчика. Буяльський та Мораєс пробивали по воротах олександрійців, але Леванідов в обох випадках команду врятував.
У підсумку «Олександрія» так більше і не дозволила забити киянам, проте, і сама більше відзначитися не змогла. 1:1 — позитивний результат для Шарана, чергове фіаско для Реброва. Клуб, який ставить перед собою найвищі завдання, не може виграти протягом трьох матчів. Так само три гри поспіль «білосині» пропускають м’ячі у свої ворота.
Після гри наставник «Динамо» Сергій Ребров назвав свої варіанти виходу з неприємної ситуації: «Самі хлопці мають замислитися, що потрібно не лише на матчі себе мотивувати, а й на кожне тренування виходити максимально сконцентрованими. Для чого вони виходять на тренування? Щоб відпрацювати якісь моменти, які знадобляться потім у грі. Якщо вони не хочуть робити цього, то потрібно з ними прощатися. Або прощатися з тренером. Тут два шляхи: або залишаємо всіх гравців та беремо нового тренера, або прощаємося з футболістами, які втратили мотивацію, які не хочуть прогресувати кожного дня і з яких дуже важко щось зліпити».
Після розгромної перемоги у Лізі Європи, «Шахтар» без проблем розібрався з кропивницькою «Зіркою». Підопічні Фонсеки, здавалося, не закінчили матч з «Гентом» і продовжили атакувати. І за те, що матч закінчився з рахунком 0:3, господарі можуть подякувати лише фортуні, тому що рахунок міг бути більшим. Один Борячук міг відзначитися хеттриком.
У цьому матчі Паулу Фонсека дав відпочити кільком основним гравцям. Так, у запасі опинилися Степаненко, Срна та Феррейра. А їм на зміну вийшли Малишев, Бутко та молодий Борячук. Водночас «Зірка» вирішила не змінювати переможного складу (у минулому турі футболісти з Кропивницького переграли «Ворсклу» з рахунком 2:0). Донеччани з перших хвилин почали атакувати, і вже на першій хвилині Борячук мав нагоду відкривати рахунок, але удар у Андрія вийшов не сильним.
Після цього господарі створили кілька напівмоментів, але посправжньому у гру П’ятов не вступав. На 30й хвилині Борячук повинен був відкривати рахунок, але, обігравши голкіпера «Зірки», знову пробив не сильно, і захисники ліквідували загрозу. Та вже за 5 хвилин Борячук таки посприяв тому, що м’яч опинився у сітці воріт господарів. Фред вивів Борячука на побачення з Пастом, голкіпер відбив удар, але прямо в ногу захисникові своєї команди, від якого м’яч неспішно закотився у кут воріт — 0:1.
Майже відразу Тайсон зобов’язаний був подвоювати рахунок, однак не влучив у порожні ворота. У другому таймі домінування «Шахтаря» стало тотальним. Гірники не дали створити супернику жодного моменту і, у свою чергу, проводили атаку за атакою. У деяких моментах лише диво рятувало ворота «Зірки». Так, на 50й хвилині Бутко вийшов сам на сам з Пастом і пробив повз голкіпера. М’яч, здавалося б, мав закотитись у ворота, але Борячук його наздогнав, та, спіткнувшись, залишив «шкіряного» на лінії воріт, а сам улетів у сітку.
Уже через кілька хвилин той самий Борячук пробивав метрів з 20ти, однак влучив у поперечину. Другий гол підопічні Фонсеки забили на 73й хвилині. Дентіньо майстерно передачею перекинув весь захист і голкіпера, Борячуку залишалося тільки підставити голову — 0:2. Третій гол, вийшовши на заміну, забив Феррейра після розрізної передачі Тайсона — 0:3.
Полтавська «Ворскла» в матчі з «Чорноморцем» показала змістовний, а головне — результативний футбол, і заслужено переграла суперника. Футболісти з Полтави зуміли завершити восьмиматчеву серію одеситів без поразок у чемпіонаті України.
А вже за кілька днів після завершення туру «Дніпро» було позбавлене шести очок. Клуб не виплатив борги екстренеру Хуанде Рамосу і його помічникам.
Ре­зуль­та­ти мат­чів 12-го ту­ру:
Кар­па­ти (Львів) — Сталь (Кам’­ян­ське) — 0:1
Гол: 0:1 — Каленчук (26)
«Во­линь» (Луцьк) — «Дніп­ро» — 3:0
Голи: 1:0 — Мемешев (26, пен.), 2:0 — Дудік (55), 3:0 — Шаповал (86)
ФК «Олек­сан­дрія» — «Ди­на­мо» (Київ) — 1:1
Голи: 0:1 — Гонсалес (52), 1:1 — Пономар (79)
«Олім­пік» (До­нецьк) — «Зо­ря» (Лу­ганськ) — 0:2
Голи: 0:1 — Форстер (34, пен.), 0:2 — Форстер (64, пен.)
«Зір­ка» (Кро­пив­ниць­кий) — «Шах­тар» (До­нецьк) — 0:3
Голи: 0:1 — Перейра (35, авт.), 0:2 — Борячук (73), 0:3 — Феррейра (90)
«Чор­но­мо­рець» (Оде­са) — «Вор­скла» (Пол­та­ва) — 1:2
Голи: 1:0 — Коркішко (48), 1:1 — Коломоєць (54), 1:2 — Коломоєць (80)

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».