Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 26, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 03 Квiтень 2015 15:55

Скорочення пенсій працюючим пенсіонерам – тимчасове

Rate this item
(0 votes)

Мі­ністр со­ці­аль­ної по­лі­ти­ки Пав­ло Ро­зен­ко спо­ді­ває­ть­ся, що об­ме­жен­ня пен­сій для пра­цю­ючих пен­сіо­не­рів на 15% бу­де зня­те вже в на­ступ­но­му ро­ці. Та­ку дум­ку він ви­сло­вив в ефі­рі Пер­шо­го на­ціо­наль­но­го те­ле­ка­на­лу.

«Заходи, яких доводиться вживати, в тому числі і в пенсійному забезпеченні, є важкими і непопулярними, але вони необхідні і тимчасові, — сказав міністр. — Сподіваюся, що вже в наступному році обмеження пенсій для працюючих пенсіонерів на 15% буде зняте».
За словами П. Розенка, для виплат пенсій у тих розмірах, які є сьогодні, Пенсійному фонду не вистачає близько 80 млрд грн: «Якщо говорити прямо: він — банкрут, і без допомоги держави ця фінансова інституція просто б не існувала».
Міністр зауважив, що завдяки спільній принциповій позиції Президента та урядової переговорної групи вдалося відійти від ключової вимоги МВФ щодо збалансування бюджету Пенсійного фонду за рахунок підвищення пенсійного віку до 65 років.


«Чи доведеться знову повертатися до питання підвищення пенсійного віку, залежить від того, наскільки швидко ми зможемо вивести зарплати із тіні, наскільки швидко дасть економіка ресурс. 200 млрд грн щороку виплачується в тіньовому секторі, з яких не платиться жодних внесків. Сьогодні це основний ресурс Пенсійного фонду», — підкреслив П. Розенко.
«Обіцяти, що в період важкої економічної кризи, яка пронизала кожну сферу, ми будемо стрімко підвищувати пенсії і зарплати, було б обманом. Нині країна має вижити і зробити все, щоб провести економічні і соціальні реформи, які дадуть результат уже в найближчій перспективі», — наголосив він, зауваживши, що, незважаючи на весь негатив, уряд узяв на себе зобов’язання з 1 грудня 2015 р. підвищити мінімальні соціальні стандарти на 13%.
П. Розенко також зазначив, що Мінсоцполітики вже розроблено законопроект про запровадження накопичувальної пенсійної системи, який найближчим часом буде внесений на розгляд уряду і парламенту: «Я розраховую в тому числі і на підтримку експертного середовища. Треба довбати цю стіну, бо зараз саме час для проведення кардинальних змін, для того, щоб врешті запустити пенсійну реформу, щоб молоде покоління бачило свою перспективу, щоб це було стимулом працювати легально».
«Нині є найголовніше — політична воля до проведення справжніх реформ і в економічній, і в соціальній сфері. Я зі свого боку зроблю все, щоб той час, який відведений в уряді, не згаяти і перейти від слів до конкретних кроків, які відчує кожна людина», — підсумував П. Розенко.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».