Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 24 Квiтень 2015 23:19

Знекровлена «БАВАРІЯ» трощить «ПОРТУ»

Rate this item
(0 votes)

Найцікавішим протистоянням чвертьфінальної стадії Ліги чемпіонів УЄФА стали дві зустрічі «Баварії» та «Порту». Після першої зустрічі цих команд (3:1 на користь португальців) здалося, що мюнхенцям складно буде вийти до півфіналу — надто показовими були їхні кадрові проблеми.
Для побіжної характеристики якості лазарету «Баварії» варто згадати лише про два імені — Франк Рібері та Ар’єн Роббен, лідери команди не допомогли їй ані в Порту, ані в Мюнхені. Насправді ж список втрат Хосепа Гвардіоли набагато більший.
Але вже до середини першого тайму німецький гранд перемагав за сумою двох матчів (2:0), а на перерву суперники пішли за рахунку 5:0 на користь господарів.


Як і слід було чекати, з перших хвилин гри «Порту» закрився на своїй половині поля, а мюнхенці методично розхитували захист суперника. Без голу у власні ворота підопічні Хулена Лопотегі протрималися недовго — до 14-ї хвилини. Розпочав розгром Тіаго Алькантара, який забив ударом головою. До речі, перші три м’ячі у ворота «Порту» залетіли саме після ударів головою, особливо красивим був третій, який залетів до сітки Фабіано від голови Роберта Левандовського після серії передач в один дотик.
По перерві мюнхенці не стали наполягати на повторенні знущання з «Шахтаря» в 1/8 фіналу (півтора місяця тому «Баварія» декласувала гірників із рахунком 7:0), команди обмінялися голами — 6:1.
Порівняно з феєрією в Мюнхені, всі інші поєдинки виглядали пріснувато. «Барселона», яка і в Парижі переграла ПСЖ (3:1), на своєму полі також задовольнилася перевагою у два м’ячі — 2:0, дубль Неймара.
Багатим на внутрішню напругу було мадридське дербі. «Королівський клуб» лише наприкінці гри забив єдиний за 180 хвилин протистояння гол у ворота «Атлетико» — часу, щоб відігратися, «матрасники» вже не мали. Взяття воріт у складі «Реала» на свій рахунок можуть сміливо записувати і Кріштіану Роналду, і Чічаріто — перший зібрав на собі захисників і голкіпера «Атлетико», другий влучив у ворота після пасу португальця.
Так само один гол вирішив долю протистояння «Ювентуса» з «Монако». Ще тиждень тому туринці виграли у монегасків 1:0, а 22 квітня на полі суперника залишили свої ворота на замку — 0:0.
Жеребкування півфінальної стадії Ліги чемпіонів відбудеться 24 квітня у штаб-квартирі УЄФА у Швейцарії.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».