Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 24 Квiтень 2015 23:09

Вольові перемоги лідерів

Rate this item
(0 votes)

Ки­їв­ське «Ди­на­мо» та до­нець­кий «Шах­тар» у хо­ді мат­чів 20-го ту­ру зму­ше­ні бу­ли ві­ді­гру­ва­тись. Од­нак обид­ва гран­ди зі сво­їм зав­дан­ням впо­ра­ли­ся, здо­був­ши впев­не­ні пе­ре­мо­ги.

Луганська «Зоря» спробувала зіпсувати настрій «Шахтарю», але вистачило команди Юрія Вернидуба лише на перший тайм. У цей відрізок часу футболісти луганської команди чітко грали в захисті і небезпечно контратакували. Забила «Зоря» вже на другій хвилині гри. У штрафному майданчику донеччан м’яч влучив у руку Кривцову, і суддя вказав на одинадцятиметрову позначку. Любенович чітко реалізував пенальті і вивів свою команду вперед. У гірників у першому таймі моментів практично не було, а ось номінальні господарі мали ще кілька нагод забити.
І все ж наприкінці першого тайму «Шахтар» таки зумів зрівняти рахунок у доданий арбітром час. Після кількох рикошетів Кривцов вдало пробив головою у кут воріт — 1:1. Трималася «Зоря» аж до 68-ї хвилини. Саме тоді, після кількох невикористаних моментів відзначився Тейшейра.

Через три хвилини «Шахтар» зробив рахунок 1:3. Адріано з пенальті пробиває у кут воріт. Ближче до завершення матчу Тейшейра встановив остаточний рахунок — 4:1 на користь «Шахтаря».
Київське «Динамо» здобуло нелегку перемогу в Луцьку над місцевою «Волинню». Команда Віталія Кварцяного показала відмінний футбол у першому таймі, проте провалила другу половину. Господарям вдалося дуже швидко відкрити рахунок. Уже на 5-й хвилині Віда зіграв рукою у своєму штрафному, і Швецов, не роздумуючи, вказав на одинадцять метрів. Ерік Бікфалві перехитрив Олександра Шовковського, пробивши точно по центру. Після цього кияни почали нервувати і, як наслідок, — дуже багато помилялися в обороні.
У свою чергу, «Волинь» могла забити вдруге, однак Фортуна була на боці команди Реброва — м’яч після удару Еріка і рикошету від ноги одного із захисників влучив у стійку. Переломним моментом у грі став початок другого тайму, коли у штрафному майданчику луцького клубу голкіпер «Волині» збив Андрія Ярмоленка. Проте Швецов у цьому епізоді пенальті не поставив. Крім цього, суддя показав Ярмоленку жовту картку за симуляцію, і тепер через перебір попереджень має пропустити наступну гру з «Шахтарем».
Відтак «Динамо» почало грати агресивніше і на 66-й хвилині зрівняло рахунок. Кравець виграв повітряну дуель у захисників господарів і головою відправив м’яч у кут воріт. Кияни впіймали кураж, і вже через дві хвилини той же Кравець відзначився після передачі з флангу від Ярмоленка. А ще через чотири Ярмоленко видав розкішний пас на Буяльського, який у падінні через себе забив шедевральний гол. У підсумку — перемога «Динамо» з рахунком 3:1.
Дніпропетровський «Дніпро» в Києві зустрічався з донецьким «Олімпіком». Дніпропетровці з перших хвилин великими силами пішли вперед і мали кілька нагод, щоб відзначитись, однак змогли це зробити на 15-й хвилині. Блізніченко розстріляв ворота суперника з близької відстані — 1:0. Через десять хвилин погіршив ситуацію для своєї команди Міщенко, який відверто звалив у власному штрафному майданчику Селезньова. Сам постраждалий реалізував пенальті — 2:0.
За дві хвилини до перерви «Дніпро» заробив перспективний штрафний. Виконувати його наважився Селезньов, але нападник пробив прямо в стінку з футболістів суперника. Утім, своє слово Євген ще сказав, оформивши на 45-й хвилині дубль: Блізніченко знайшов на фланзі Ксьонза, той пройшов уперед і зробив верхову передачу на Селезньова, який головою переправив м’яч у ворота Махарадзе.
На початку другого тайму «Олімпік» заграв активніше. Мав нагоду скоротити відставання в рахунку Драченко, після навісу якого м’яч ледь не залетів за комірець Лаштувці — голкіпер дніпропетровського клубу перевів м’яч на кутовий. На 63-й хвилині матчу Маркевич випустив на поле Коноплянку. Євген уже через кілька хвилин міг забити, але фірмовий прохід півзахисника «Дніпра» завершився невлучним ударом. Також класний момент був у Бруно Гами, але удар португальця з близької відстані парирував Махарадзе.
Старання Коноплянки у підсумку принесли свої дивіденди. «Олімпік» грубо обрізався під час власної атаки, чим Євген і скористався. Півзахисник «Дніпра» пробіг метрів 60, увійшов у штрафний майданчик суперника та пробив у ближній кут — 4:0. Донецький клуб після цього поплив остаточно і пропустив через десять хвилин. Після передачі Бруно Гами вихід сам на сам з голкіпером реалізував Калініч. За час, що залишився, мінімум двічі міг забити Коноплянка, однак оформити дубль Євгену завадив Махарадзе. У результаті «Дніпро» довів справу до логічного завершення — перемоги з рахунком 5:0.
Результати матчів 20-го туру:
«Металіст» (Харків) — «Карпати» (Львів) — 0:0
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Металург» (Донецьк) — 1:1
Голи: 0:1 — Чечер (40), 1:1 — Чечер (64, аг.)
«Зоря» (Луганськ) — «Шахтар» (Донецьк) — 1:4
Голи: 1:0 — Любенович (2, пен.), 1:1 — Кривцов (45+1), 1:2 — А. Тейшейра (68), 1:3 — Л. Адріано (71), 1:4 — А. Тейшейра (87)
«Олімпік» (Донецьк) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 0:5
Голи: 0:1 — Блізніченко (15), 0:2 — Селезньов (26, пен.), 0:3 — Селезньов (45), 0:4 — Коноплянка (68), 0:5 — Калініч (76)
«Чорноморець» (Одеса) — «Говерла» (Ужгород) — 1:1
Голи: 1:0 — Діденко (61), 1:1 — Хльобас (70)
«Ворскла» (Полтава) — «Металург» (Запоріжжя) — 5:0
Голи: 1:0 — Ковпак (23), 2:0 — Турсунов (31), 3:0 — Ковпак (68), 4:0 — Шиндер (70), 5:0 — Громов (82)
«Волинь» (Луцьк) — «Динамо» (Київ) — 1:3
Голи: 1:0 — Бікфалві (5, пен.), 1:1 — Кравець (66), 1:2 — Кравець (69), 1:3 — Буяльський (72)

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

 

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».