Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Листопад 2018 18:24

Діагностику раку грудей можна зробити просто

Rate this item
(0 votes)

Нові наукові дослідження відкривають несподівані знахідки, зокрема можливість виявляти ракові пухлини молочної залози за допомогою смартфон-технології.
Відомо, що смартфон інтерпретує мову користувача, а також знаходить та ідентифікує обличчя. Зараз його можуть застосовувати в абсолютно іншій сфері — ідентифікації ракової пухлини молочної залози.
Цікаво, що при порівнянні з результатами інших патологів виявилося, що ця технологія диференціювала пухлини низького, середнього і високого класу із 82-відсотковою точністю. При цьому патології були точними у 89% випадків.

Характерно, що ця новинка може з високою точністю визначити, чи мають знайдені пухлини високий або низький ризик рецидиву, експресію генів у пухлині раку молочної залози. Навіть дослідники здивувалися, що лише від перегляду фотографій комп’ютер зміг отримати досить високу точність оцінки ризику.
Зараз витрачаються тисячі доларів на вимір біомаркерів за допомогою молекулярних інструментів. Завдяки новому методу потрібне лише зображення для отримання діагнозу.
Дослідники також розглянули, наскільки комп’ютер здатний ідентифікувати пухлини та їхні різні особливості, і чи може він прогнозувати майбутні результати. Отримані дані показали, що комп’ютер із зображень витягнув багато інформації.
Таким чином, існує впевненість, що незабаром разом із молекулярними даними пацієнти отримають більш точне уявлення про перебіг хвороби і про те, які методи лікування можуть бути ефективними. Потрібен лише час для навчання комп’ютера за допомогою більшої кількості зображень.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».