Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Листопад 2018 18:22

Найунікальніший діагностичний прилад в світі

Rate this item
(0 votes)

У Каліфорнії створено перший у світі сканер усього тіла EXPLORER. Він створює тривимірну картину за лічені 20 секунд і також є першим, що сканує весь об’єкт у 3D одночасно. Цей пристрій створювали більше десяти років.
Його винахідники, серед яких професор Саймон Черрі і професор Ремсі Бадаві з Каліфорнійського університету Девіса, стверджують, що він зможе показати все, у тому числі поширення раку і відстеження інфекції. При цьому машина працює набагато швидше, якісніше і безпечніше, ніж існуючі ПЕТ і КТ.

Вона створена з комбінації двох широко використовуваних сканерів — позитронно-емісійної томографії (ПЕТ) і рентгенівської комп’ютерної томографії (КТ) і тепер як сканер EXPLORER дає уявлення про функціонування людського тіла зсередини.
Попередні апарати можуть відображати тільки певні частини тіла і мають недоліки, наприклад потребу вводити пацієнтові більш високі дози індикатора — радіоактивної речовини.
Введення індикатора є проблематичним, зокрема, для дітей, яким потрібне регулярне сканування, оскільки радіація може накопичуватися до рівня шкідливого впливу.
Машина виробляє 3D-відео, що допомагає діагностувати хворобу, відстежувати поширення раку або інфекцій і розробляти нові ліки, здійснювати діагностику всього тіла за короткий час.
EXPLORER виробляє більш якісне сканування, ніж будь-коли було в медицині, і робить це в 40 разів швидше, ніж існуючі сканери.
Професор Бадаві, керівник відділу ядерної медицини університету, повідомляє, що отримано найвищий рівень деталізації. Науковці змогли побачити функції, які ніколи не було видно при інших видах сканування.
Надчутливий EXPLORER також працює із 40-кратно меншим випромінюванням, ніж нинішні.
Фахівці стверджують, що сканер зможе отримати значну кількість застосувань у медицині, таких як поліпшення діагностики і відстеження прогресування захворювання.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».