Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Жовтень 2018 11:03

Житомирський театр відкриває ювілейний сезон

Rate this item
(0 votes)

Житомирський академічний український музично-драматичний театр імені Івана Кочерги відкриває 75-й ювілейний сезон прем’єрою — психологічною драмою Show must go on.
Про це розповіли учасники прес-конференції до відкриття театрального сезону, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Для мене ця вистава передовсім є психологічною драмою. Вона не про війну, але про неї обов’язково згадаємо, вона про кохання і життя. У ній цікаво поєднані жіноче та чоловіче начала. Ви бачите сцену без декорацій — і у виставі вона буде такою ж.

Події перенесуть глядачів у 1941 рік на Гаваї, а саме йтиметься про Перл-Харбор», — розповіла художній керівник театру заслужений діяч мистецтв України Наталія Тімошкіна.
Основою для вистави стала п’єса драматурга Володимира Осляка, написана за мотивами роману американського письменника Джеймса Джойса «Віднині і навік».
На запитання кореспондента Укрінформу, хто зіграє на прем’єрі головні ролі, художній керівник театру відповіла, що цього досі не знає ні вона сама, ні актори.
«У нас завжди працюють два акторських склади і вони самі не знають, хто гратиме прем’єру. На репетиціях постійно змішую акторів і роблю це навмисне, бо не люблю, коли вони звикають одне до одного. В останню ніч перед виставою оголошу, хто гратиме», — сказала Тімошкіна.
Усі квитки на прем’єрні дні 5-го і 6 жовтня вже розкуплено, проте ще є шанс потрапити на виставу 19 жовтня.
Загалом, за словами директора театру Наталії Ростової, трупа готує глядачам чимало сюрпризів в ювілейному сезоні. І враженими будуть не лише дорослі, а й діти, для яких показ вистав стартував ще у вересні.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».