Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Жовтень 2018 16:30

Для кісток харчування має більше значення, ніж вправи

Rate this item
(0 votes)

Дослідники з Мічиганського університету вивчали мінеральні добавки і вправи у мишей і виявили дивовижні результати — харчування має більший вплив на масу і силу кістки, ніж фізичні вправи.
Крім того, навіть після того, як тренування припинилися, мишам удалося зберегти приріст кісткової тканини до того часу, доки вони дотримувалися дієти, доповненої мінералами.
Другий важливий висновок полягає у тому, що тільки дієта благотворно впливає на кістку, навіть без тренування.

Це здивувало Кона, який очікував від фізичних вправ з нормальною дієтою підвищення ефективності кісток, але це виявилося не так.
«Дані свідчать про те, що довгострокове споживання дієти з додаванням мінералів може бути корисним для запобігання втратам кісток і сили з віком, навіть якщо ви не займаєтеся фізичними вправами», — зазначив він.
Результати не переносяться безпосередньо від мишей на людей, але вони дають дослідникам концептуальний початок для роздумів.
Відомо, що люди досягають пікової маси кісток до 25 років, і після цього вона знижується. Питання полягає в тому, як максимізувати масу кісток, коли вони молоді, щоб мати запас на майбутнє.
На додачу до тестування маси і сили кістки Кон та його колеги виконали повну механічну її оцінку, що важливо, тому що маса кістки не завжди масштабується або гарантує механічну якість тканини.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».