Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Червень 2019 11:00

Для діабетиків тривале перебування на сонці може бути небезпечним

Rate this item
(0 votes)

Фахівці попереджають людей, які страждають на діабет 2-го типу, що після занадто довгого перебування на сонці збільшується ризик зниження або підвищення цукру в крові.
Доктор Сара Брюер зазначила, що дуже приємне заняття — весь день лежати на сонці й засмагати — може обернутися погіршенням здоров’я. Печінка і м’язи виробляють деяку кількість цукру в крові, і для підтримання нормального його рівня організму необхідний інсулін, який змушує клітини організму поглинати глюкозу й накопичувати її. Якщо інсуліну недостатньо, рівень цукру в крові підвищується, і це може викликати проблеми.

Також доктор Брюер говорить, що тепло може зумовити зневоднення організму і вплинути на рівень глюкози, тому слід пити достатню кількість рідини для підтримання гарного зволоження.
Правильне зберігання ліків під час відпустки є ще одним ключовим елементом лікування, оскільки спекотна погода може вплинути на ефективність інсуліну. Ніколи не зберігайте набір для діабетиків із багажем, а тримайте його при собі, в ручній поклажі.
Завжди носіть із собою закуски, коли подорожуєте, особливо впродовж тривалого періоду часу. Якщо переліт стосується часових поясів, то відрегулюйте інсулін відповідно.
Слід ставитись з обережністю до їжі й напоїв під час відпустки. Діабетики мають знати про кількість прихованого цукру в багатьох стравах, особливо в алкоголі.
За словами доктора Брюер, при діабеті вживання алкоголю може викликати підвищення або зниження рівня глюкози в крові залежно від з’їденого й випитого, а також від вуглеводів у їхньому складі. Пиво і солодке вино можуть викликати підвищення рівня глюкози в крові.
Помірність є ключовим фактором, оскільки надлишок алкоголю підвищує резистентність до інсуліну й ризики гіпертонії, порушення серцевого ритму, жирових змін печінки, гіпоглікемії та сприяє ожирінню.
Спеціаліст назвала симптоми гіпоглікемії — затуманений зір, погане фокусування, пітливість, тремтіння й невпевнені рухи, серцебиття, почуття неспокою або роздратування, плаксивість, виснаження, головні болі.
Тяжка гіпоглікемія вимагає негайного лікування, оскільки це може зумовити серйозні проблеми зі здоров’ям.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».