Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 13 Березень 2015 18:26

«Бронзова» Семеренко

Rate this item
(0 votes)

У фін­сько­му міс­теч­ку Кон­тіо­лах­ті на­бли­жає­ть­ся до за­вер­шен­ня чем­піо­нат сві­ту з бі­ат­ло­ну. Для збір­ної Ук­раї­ни, яка піс­ля вда­ло­го олім­пій­сько­го цик­лу ни­ні пе­ре­бу­ває в по­шу­ку но­вих зі­ро­чок, ці зма­ган­ня успіш­ни­ми зро­би­ла до­свід­че­на Ва­ля Се­ме­рен­ко.

У жіночій спринтерській гонці, що відбулася в другий змагальний день першості, до сильного поривчастого вітру додалися сутінки і рясний снігопад.
Валя Семеренко мала четвертий стартовий номер і фактично прокладала лижню для суперниць. Українка зробила акцент на точність і швидкострільність, і серед усіх учасниць у Семеренко виявився найкращий сумарний час стрільби. Після чистої стрільби лежачи Валя якийсь час залишалася лідером аж доти, доки відстрілялася Марі Дорен-Абер.
Упоратися з француженкою нашій біатлоністці не вдалося і на фініші: припустившись промаху в стійці, Валя фінішувала в 20 секундах позаду суперниці. Для Марі це перше золото чемпіонатів світу, а вона ж тільки в січні повернулася в Кубок світу після народження дитини!


Обійшла українку ще й польська біатлоністка Вероніка Новаковська-Земняк — єдина з претенденток на високі місця, яка відстрілялася чисто. Для неї це перший подіум в історії виступів на Кубку світу і відразу — «срібло» чемпіонату світу!
А «бронза» у спринті на головному старті стає традицією для сестер Семеренко: вже чотири роки поспіль медалі тут ділять Віта і Валя! 2012-го і 2013 років на чемпіонаті світу третьою ставала Віта, у 2014 році вона ж стала бронзовою призеркою Олімпіади в Сочі, і от тепер настала черга Валі. Для неї це вже друга «бронза» чемпіонатів світу — два роки тому вона фінішувала третьою в індивідуальній гонці.
Ще одну приємну несподіванку піднесла Ольга Абрамова. Вирушивши на чемпіонат світу лише як запасна і отримавши місце в стартовому складі на спринт тільки внаслідок хвороби Юлії Джими, Оля блискуче виявила себе в спринті, показавши кращий результат у кар’єрі — дев’яте місце! При цьому два промахи — цілком прийнятний для таких погодних умов результат, до того ж за відмінної швидкострільності (шостий час стрільби).
Парадоксально, але тільки на початку спринту був привід згадати про лідерів загального заліку. Кайса Макаряйнен, якій тиск домашніх трибун швидше заважав, ніж допомагав, уже на першій стрільбі промахнулася тричі, і, додавши два «молока» в стійці, стала 35-ю. Трохи краще виступила Дарія Домрачева, білоруска фінішувала 25-ю.
Про решту гонок чемпіонату світу читайте вже після його завершення. В суботу відбудуться естафети, на неділю заплановані мас-старти. Після цього біатлоністи вирушать на останній етап Кубка світу до російського Ханти-Мансійська.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».