Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Середа, 10 Квiтень 2019 20:54

Кращий матч сезону

Rate this item
(0 votes)

«ДИНАМО» І «ШАХТАР» ПОДАРУВАЛИ ЕПІЧНУ БИТВУ 
В ЧВЕРТЬФІНАЛІ КУБКА УКРАЇНИ

Чверть­фі­наль­ний матч КУ в Хар­ко­ві між «Шах­та­рем» і «Ди­на­мо» смі­ли­во мож­на на­зва­ти кра­щим фут­боль­ним дій­ством цьо­го се­зо­ну в Ук­раї­ні. Май­стер­ність, ін­три­га, емо­ції — усе це до­пов­ни­ли май­же 30 ти­сяч гля­да­чів і чу­до­вий не­діль­ний ве­чір у Хар­ко­ві.

«Шахтар» здобув перемогу лише в серії післяматчевих пенальті — 4:3, а основний і додатковий час завершились унічию — 1:1.
Команда Паулу Фонсеки провалила перший тайм. «Шахтар» грав повільно в центрі поля і майже не використовував високого пресингу. Кияни моментами реально притискали суперника до їхнього штрафного майданчика.
В перерві Фонсека випустив замість Алана Патріка зимового новачка — Соломона, а команда почала пресингувати динамівських захисників ще на їхній половині поля. Як результат — помилка Кадара і гол Мораеса. «Шахтар» міг довести справу до перемоги ще в основні 90 хвилин, але вилучення Мораеса все зіпсувало.
«Динамо» до перерви зіграло майже ідеально. Олександр Хацкевич зробив ставку на швидкі контратаки і фланги. Дуже сподобалася гра крайніх захисників Кендзьори і Миколенка, сильний тайм провели Гармаш, Сідклей і Шапаренко.
Окремо відзначимо гру Шапаренка, який за підтримки Циганкова і Вербича став найефективнішим півзахисником команди. Його переміщення і передачі постійно створювали гостроту біля воріт П’ятова.
Після вилучень Гармаша і Мораеса малюнок гри обох команд зруйнувався, але футбол не став нудним. Кияни мали шанс не доводити справу до пенальті. Миколенко, Циганков і Вербич залишалися мобільними і в екстратаймі, однак забити вирішальний м’яч їм так і не вдалося.
У серії одинадцятиметрових на перший план уже вийшли досвід та нерви. Не дивно, що у найвідповідальніший момент П’ятов зумів переграти молодих динамівців Миколенка і Шепелєва.
У цілому матч ще раз продемонстрував — наші гранди в порядку і весною ми побачимо класний футбол у їх виконанні. В чемпіонаті «Шахтар» і «Динамо» зіграють ще двічі, тому кияни матимуть шанс і реванш узяти, і в боротьбу за титул повернутися.
Щоправда, кубкова битва в Харкові засвітила одну велику проблему у «Динамо»: команда Хацкевича втратила глибину складу. Бесєдін, Соль, Супряга, Че Че, Буено вже не помічники цього сезону. Русин, Андрієвський, Сидорчук утратили довіру тренерів. Дуелунд лікується.
Проти «Шахтаря» Хацкевич зробив лише одну заміну. Чому? А тому, що просто ніким було посилювати гру. В усякому разі так здалося тренерському штабу. Фактор короткої лави запасних може цілковито зіпсувати «Динамо» сезон. У такій ситуації Хацкевичу нічого не залишатиметься, як дати шанс дублерам. Цитаїшвілі, Смирний, Алібеков уже давно чекають...

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».