Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Вересень 2018 16:37

Відбулося жеребкування клубного чемпіонату світу з футболу

Rate this item
(0 votes)

Жеребкування клубного чемпіонату світу з футболу, який пройде в грудні 2018 року в Об’єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ), пройшло у вівторок у штаб-квартирі Міжнародної федерації футболу (ФІФА) у швейцарському Цюріху. Про це повідомляє прес-служба організації.
У раунді плей-оф турніру зустрінуться «Ель-Айн» з ОАЕ, який виступає в змаганнях на правах приймаючої сторони, і австралійський клуб «Тім Веллінгтон», що представляє Конфедерацію футболу Океанії.

У чвертьфіналі переможець раунду плей-оф зіграє з командою з Африканської конфедерації футболу (CAF).
В іншому матчі 1/4 фіналу мексиканська «Гвадалахара» зустрінеться з клубом з Азіатської конфедерації футболу (AFC).
Мадридський «Реал», який є переможцем Ліги чемпіонів УЄФА і клубного чемпіонату світу, стартує на турнірі з півфіналу. В 1/2 фіналу «Реал» зіграє з переможцем матчу між «Гвадалахарою» і командою з AFC.
В іншому півфіналі команда з Південноамериканської конфедерації футболу (КОНМЕБОЛ) зустрінеться з переможцем іншого чвертьфіналу.
Раунд плей-оф відбудеться 12 грудня, чвертьфінали — 15 грудня, півфінали — 18-го і 19 грудня. Фінал і матч за третє місце будуть зіграні 22 грудня.
Команди з CAF, AFC і КОНМЕБОЛ стануть відомі пізніше — в азіатській Лізі чемпіонів, африканській Лізі чемпіонів і Кубку Лібертадорес поки визначилися тільки учасники чвертьфіналу.
Клубний чемпіонат світу з футболу — змагання між найсильнішими клубами шести конфедерацій, які виграли Лігу чемпіонів у своїй конфедерації.
Турнір був заснований у 2000 році, з 2005 року проводиться щороку в грудні. Торік турнір пройшов в ОАЕ. У фіналі мадридський «Реал» обіграв бразильський «Греміо».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».