Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 13 Березень 2015 18:36

Луческу і безхарактерність

Rate this item
(0 votes)

До­нець­кий «Шах­тар» га­неб­но за­вер­шив свою чер­го­ву єв­ро­куб­ко­ву кам­па­нію. Піс­ля ну­льо­вої ні­чиєї у мат­чі Лі­ги чем­піо­нів про­ти «Ба­ва­рії» у Льво­ві вбо­лі­валь­ни­ки гір­ни­ків ма­ли спо­ді­ван­ня, при­мі­ром, на ре­зуль­та­тив­ну ні­чию в Мюн­хе­ні, але ре­аль­ність по­со­ро­ми­ла ро­же­вих опти­міс­тів — 0:7.

Звісно, можна сказати, що суддя з Шотландії Вільям Коллам убив інтригу в цьому протистоянні 1/8 фіналу вже на старті зустрічі на «Альянц Арені», коли в суперечливому епізоді на 3-й хвилині не тільки призначив пенальті, а й вилучив центрального захисника гостей Олександра Кучера — нібито за «фол останньої надії».
Сам Кучер вважає, що в епізоді, що призвів до вилучення, його німецький опонент краще зіграв у протиборстві, коли захисник намагався вибити м’яч на кутовий.
«Хотів прокинути м’яч, але не влучив по ньому. Не скажу, що там був якийсь контакт. Маріо Гьотце грамотно впав, і суддя призначив 11-метровий. Гадаю, ситуація не тягнула на вилучення», — сказав Кучер офіційному сайту гірників.


За словами оборонця, Мірча Луческу підтримав його.
«Спасибі йому. Але це в жодному разі не знімає з мене відповідальності. Звісно, важко грати 90 хвилин у меншості проти однієї з найкращих команд світу. Вважаю, що я повністю винен у такому результаті поєдинку», — визнав Кучер.
«Я боявся одного, і це якраз сталося: пенальті або вилучення у перші 10 хвилин. У такій ситуації на полі повинні бути бійці. На жаль, їх не виявилося. Ми програвали всі єдиноборства, показали безхарактерність», — резюмував підсумок протистояння головний тренер «Шахтаря» Мірча Луческу.
«У перерві попереджав своїх гравців, що зрівняти рахунок буде дуже складно, але потрібно залишити слід і боротися за свій імідж, за імідж команди. На жаль, не вийшло», — додав румунський фахівець.
За словами наставника, ушкодження зазнав Даріо Срна, і поки його випускали на поле, «Шахтар» пропустив ще один гол.
«А потім уже команди на полі не було. Те, як ми пропускали після контратак, просто неймовірно. Не можна у чисельній меншості так розкриватися й отримувати такі моменти біля своїх воріт. Мені найбільше соромно за цю поразку в усій тренерській кар’єрі», — наголосив Луческу.
Після забитого з пенальті гола (відзначився Томас Мюллер) «Баварія» стала методично розхитувати оборону «Шахтаря». Особливо це добре виходило на фланзі Шевчука, де раз по раз у штрафному майданчику гірників опинялися Рібері, Гьотце та Боатенг. «Шахтар» грав як міг, але на 34-й хвилині Боатенг робить рахунок 2:0 — після гри у «міні-футбол» просто у воротарському майданчику гостей.
До закінчення першого тайму гірники протрималися без пропущених м’ячів, а по перерві голи посипалися як з рогу достатку. На 49-й хвилині розгромним рахунок зробив Франк Рібері, на 52-й дубль оформив Мюллер, далі відзначилися Бадштубер (63-тя хвилина), Левандовський (75-та) та Гьотце (88-ма).
Того ж футбольного вечора інша команда, що грала на полі суперника, показала гірникам, як треба діяти після несправедливого вилучення. Французький ПСЖ приїхав до Лондона, маючи незадовільну домашню нічию 1:1 у протистоянні з «Челсі». Після півгодини гри голландський рефері Бйорн Кюйперс несправедливо вилучив голеадора парижан Златана Ібрагімовича.
Коли після невиразної гри протягом усього поєдинку підопічні Жозе Моурінью на 81-й хвилині все ж вийшли вперед (відзначився Кехілл), здалося, що «Челсі» досягне своєї мети. Але проти був екс-лондонець Давид Луїс, який після подачі кутового вдало пробив головою — 1:1.
Зустріч перейшла в овертайм, у якому команди знову обмінялися голами — на 96-й хвилині Азар вивів господарів уперед, а на 114-й Тіаго Сілва зробив рахунок 2:2. Така нічия була вже на користь ПСЖ, і парижани довели матч до переможного завершення.
У вівторок, 10 березня, півфіналістами головного клубного турніру континенту стали мадридський «Реал» і «Порту». Португальці після нічиєї на виїзді вдома розгромили швейцарський «Базель» — 4:0. натомість «королівський клуб» змусив похвилюватися своїх прихильників, хоча в Німеччині був сильнішим за «Шальке» з рахунком 2:0. У Мадриді господарі поступилися 3:4 — одного гола команді з Гельзенкірхена забракло для головної сенсації 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».