Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Листопад 2019 13:20

Подолаємо бідність законопроєктом

Rate this item
(0 votes)

Кабінет Міністрів України підтримав законопроєкт Міністерства соціальної політики, спрямований на боротьбу з бідністю у 2020 році та соціальну підтримку сімей, які цього найбільше потребують.
Як повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 15 листопада.
«Це — важливі перші кроки, спрямовані на підтримку сімей, які цього найбільше потребують. Сподіваємося на підтримку Верховної Ради», — заявила міністр соціальної політики Юлія Соколовська на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначають у міністерстві, тепер законопроєкт буде розглядати парламент.
Серед іншого ця ініціатива передбачає: з 01.01.2020 р. збільшення підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що перебувають під опікою, із 2 до 2,5 прожиткових мінімумів, та для дітей з інвалідністю з їх числа — із 2 до 3,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку; з 01.07.2020 р. підвищення допомоги на дітей із малозабезпечених сімей з 85 до 130% від прожиткового мінімуму, а для працездатних осіб — із 21 до 25% прожиткового мінімуму.
Це стане можливим завдяки наближенню умов надання допомоги на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям, а також консолідації раніше фрагментованих виплат у цій програмі.
При цьому всі кошти залишаються в програмі, а програма малозабезпеченим ставатиме основною програмою допомоги людям, що опинились у стані бідності, в якій поетапно міністерство буде піднімати прожитковий мінімум та допомагати сім’ям виходити зі складних життєвих обставин.
У цій же програмі допомоги малозабезпеченим сім’ям передбачається можливість запровадити нові механізми стимулювання непрацюючих до пошуку роботи, участі у громадських роботах, відкритті власної справи; підвищення допомоги на догляд одиноким пенсіонерам, які досягли 80-річного віку та потребують постійного стороннього догляду (у середньому 672 грн щомісяця).
У Мінсоцполітики зазначають, що кошти на вищезазначені підвищення закладено в бюджеті на 2020 рік, який Верховна Рада України вже ухвалила.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».