Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Травень 2019 17:19

Українським заробітчанам стало легше влаштуватися в Німеччині, ніж у Литві

Rate this item
(0 votes)

Литовські експерти розповіли про нові тенденції на ринку праці — українських заробітчан-будівельників, які раніше працювали в Литві, «переманює» Німеччина.
Про це повідомляє портал Delfi.lt.
«Реально у нас на будівництвах українців уже стає менше, це помітно. Якщо свого часу ми могли говорити про 30% робочої сили з України на об’єкті, то зараз залишилося 15%. Це — наш досвід. Це Німеччина відкрила ринок, українцям стало легше там влаштуватися, ніж у Литві. Це — факт», — сказав гендиректор литовської девелоперської компанії Eika Домас Даргіс.

За його словами, цьому також сприяє литовська «бюрократія в питаннях міграції». Даргіс також зазначив, що українські заробітчани в Литві «допомогли приборкати кризу зростання зарплат».
Відкриту дискусію за участю ряду литовських експертів провела Школа керівників вільнюського Університету управління та економіки ISM.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».