Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Травень 2019 17:42

Лондонське дербі в Баку

Rate this item
(0 votes)

Цей єврокубковий сезон став справжнім святом для поціновувачів англійського футболу. Адже у фіналі як Ліги чемпіонів, так і Ліги Європи представлено тільки клуби англійської Прем’єр-ліги.

Першими вже в цю середу головний трофей Ліги Європи розіграли «Челсі» і «Арсенал». Сам кубок, до речі, важить 15 кг і це — найважчий клубний приз Європи. І хоч обидві команди з Лондона, зіграти їм довелося далеко від дому, адже місцем фіналу обрали Баку. Щоб злітати туди і назад, футболісти подолали близько восьми тисяч кілометрів.

Великою проблемою це виявилося для вболівальників. Клуби не змогли продати частину квитків, які їм виділили, і повернули їх назад в УЄФА.
«Арсенал» і «Челсі» мають багату історію зустрічей, але ось в єврокубках вони перетнулися тільки вдруге. Раніше, 15 років тому, «аристократи» виявилися сильнішими у чвертьфіналі Ліги чемпіонів. У чемпіонаті Англії в цьому сезоні команди обмінялися домашніми перемогами: «Челсі» виграв — 3:2, а «Арсенал» — 2:0.
А ось мотивація вище була у «канонірів». І справа тут не в призових від УЄФА: чотири мільйони євро за перемогу в Лізі Європи для «Арсенала» не така вже й велика сума. Інша справа, що це дає право зіграти в груповому раунді Ліги чемпіонів у новому сезоні. «Челсі» і так туди пробився, посівши третє місце в чемпіонаті Англії, а от «каноніри» фінішували лише п’ятими.
У вирішальному матчі, що відбувся на 70-тисячному стадіоні «Олімпійський» у Баку (Азербайджан), «Челсі» упевнено переміг земляків із лондонського «Арсенала» — 4:1.
Усі м’ячі були забиті після перерви. На початку другого тайму відзначились Олів’є Жиру (49-а хвилина) і Педро Родрігес (60), Еден Азар (65) із пенальті оформив третій гол «Челсі». Алекс Івобі (69) один м’яч відіграв, але тут же знову забив Азар (72).
«Челсі» вдруге брав участь у Лізі Європи і вдруге грав у фіналі. У сезоні 2012/13 «сині» стали переможцями турніру, вигравши в амстердамському фіналі у португальської «Бенфіки» (2:1).

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».