Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Червень 2019 17:28

Ефективна комбінована вакцина проти грипу і пневмококової інфекції

Rate this item
(0 votes)

Науковці з Дослідницького центру інфекційних хвороб Університету Аделаїди розробили єдиний підхід до вакцинації для одночасної боротьби з грипом та пневмококовими інфекціями — найбільш смертельними респіраторними захворюваннями у світі.
Дослідники стверджують, що одна вакцинація — комбінування вакцин нового класу, які вони розробляють, — подолає обмеження існуючих протигрипозних і пневмококових вакцин, які використовуються у всьому світі.
Нова вакцина проти вірусу грипу A (на основі інактивованого цільного вірусу грипу) індукує посилений перехресний захисний імунітет до різних штамів грипу при спільному застосуванні з новим класом пневмококової вакцини.

Учені показали, що підвищення імунітету пов’язано з прямою фізичною взаємодією між вірусом і бактерією.
Сучасні протигрипозні вакцини націлені на поверхневі молекули, які схильні до мутацій, тому для відповідності новим вірусам потрібне щорічне оновлення. Існуючі пневмококові вакцини забезпечують більш тривалий захист, але охоплюють лише невелику частину хвороботворних штамів. Дослідники говорять, що існує очевидна потреба у більш якісних вакцинах, здатних забезпечити універсальний захист.
Інфекція грипу провокує розвиток тяжких пневмококових пневмоній із дуже високими показниками смертності. Незважаючи на цей добре відомий синергізм, сучасні стратегії вакцинації націлені на окремі патогени.
Раніше опубліковані роботи групи показали аналогічне підвищення ефективності пневмококової вакцини при спільному введенні з вакциною проти грипу, тому спостерігається двоспрямоване посилення патоген-специфічного імунітету.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».